Skip to Content

Ion Iliescu (nu) a murit

Inainte de 1989 aveam un amic care avea o sticla de vodca ruseasca nedesfacuta. Celor care nu ati traiti atunci nu pot sa va fac sa intelegi ce insemna asa ceva. Nu am cum. Faceti, va rog un efort de imaginatie, imaginati-va ceva foarte valoros pentru voi si inmulti cu zece.

Amicul meu spunea, mai in gluma, mai in serios ca n-o desface decat atunci cand moare tovarasul Nicolae Ceausescu. Adica atunci cand aude ca a murit se duce acasa, ia sticla de vodca, iese in strada si bea primul trecator, nu conteaza cine e. Era om serios, eram sigur ca asta va face, insa soarta a vrut altfel.

Inainte cu o zi-doua ca Ceausescu sa moara un tanc a tras direct in apartamentul amicului meu. A luat foc si au ars toate cele, inclusiv vodca. Asa ca amicul s-a bucurat de vestea cea mare "pe uscat", s-a mutat pe la neamuri, i-am pierdut urma.

Cativa ani mai tarziu eram in Viena intr-un hostel sordid (cel mai jegos si mai senzational hostel in care mi-a fost dat sa traiesc, nu mai exista insa eu il iubesc si acum) stateam la o masa cu niste sarbi simpatici si mai barfeam si noi FMI-ul, pe Soros si alte conspiratii mondiale. Dintr-una in alta, ne povestim vietile si le spun si lor povestea cu amicul meu cu sticla de vodca nebauta. Doi dintre sarbi se apuca sa chicoteasca si sa il tachineze pe cel de-al treilea, care parca devenise Satuia Suferintei.

Mi-au povestit ca erau toti trei din Sarajevo, amici din copilarie si ca cel de care faceau misto avea un unchi foarte bogat. Foarte. Intre altele proprietarul unui imobil istoric in centrul Sarajevo-ului. Cam zgarcit unchiul, nu prea ii dadea nepotului mai nimic, insa avea o mare calitate. N-avea copii. Asa ca nepotul indura cu stoicism zgarcenia unchiului stiind ca, mai devreme sau mai tarziu va fi ca si cum ar fi castigat la loto. Facea planuri cu prietenii ce club misto vor face ei in cladirea unchiului dupa ce unchiul va da coltzul.

In final unchiul a murit insa nu de moarte buna ci sub daramaturile cladirii in care locuia. Venise razboiul si unchiul cu cladire cu tot au avut ghinion.

Asa ca povestea mea cu Ceausescu, sticla de vodca si asteptarile neonorate a atins o rana deschisa la sarbul cu care vorbeam, care a asteptat 20 de ani sa devina proprietarul unei gramezi de moloz.

Mi-am amintit de aceste doua povesti tragicomice in timp ce Realitatea (sau iRealitatea, cum o alinta prietenii) ne-a anuntat ca a murit Ion Iliescu.

Ar fi fost ca si cum toata natiunea romana ar fi castigat la loto daca Ion Iliescu ar fi murit in primul mandat.

Ar fi fost minunat daca Ion Iliescu ar fi murit in cel de-al doilea mandat.

Ar fi fost foarte bine daca Ion Iliescu ar fi murit in cel de-al treilea mandat al sau.

Insa acum? Cine mai da doi bani pe viata sau moartea fosilei kaghebiste? Pe cine mai intereseaza daca sacul de gunoi care ne-a tinut prizonieri in meandrele concretului douaj' de ani mai traieste sau nu?

Cred ca romanii care s-ar fi bucurat de vestea cea buna au cu totul alte griji acum.

Si da, sigur, vestea vine din realitatea paralela a Realitatii Tv, tovarasul Ion Iliescu traieste bine-mersi, e alive & kicking', nu e nevoie sa dati pe google, totul e in regula, ramaneti la locurile voastre tovarasi. Laughing out loud

Si nu va mai uitati la iRealitatea TV, ca va dezinformeaza...

Comments

Omul asta are probleme, ca

Omul asta are probleme, ca multi alti din Romania...

Lupul urla la luna a paguba

Lupul urla la luna a paguba si a foame crunta...foame de aprecieri, incurajari si nu numai, un ciolan de ros ceva...

Ai redactat comentariul asta singur?

Ai redactat comentariul asta singur-singurel sau te-a mai ajutat cineva? Laughing out loud

Mi-a placut povestea ta cu

Mi-a placut povestea ta cu amicul si sticla nedesfacuta de vodca. Initial m-am gandit sa pun si eu ceva de-o parte pentru un eveniment important dar apoi, cand am aflat finalul, mi-a trecut.

Nici povestea sarbilor nu a fost rea...

Cu Ion Iliescu nu am nimic. Adler a fost socialist pana la moarte, s-a casatorit cu o tipa care se numea Raisa, si, chiar daca nu ma dau in vant dupa Rusia, totusi, consider ca ideile socialiste sunt frumoase in esenta lor.

Eu unul ma bucur ca nu este adevarata acea veste sinistra.
Nu ar fi prima idiotenie care apare la tv dar imi pare cea mai sinistra, mai ales daca incerc sa ma pun in locul "decedatului".

Smile

Ideile socialiste sunt generoase

Ideile socialiste sunt generoase. Egalitate de sanse, una, alta.

Partea proasta este ca nu stiu cum se face ca ideile socialiste puse in practica devin in cazul fericit un stimulent pentru parazitismul social (exista familii care sunt la a treia generatie de ajutor social) iar in cazul nefericit devin o lume in care iti spun altii cum sa te imbraci, ce sa mananci, si ce carti sa citesti.

Eu nu cunosc nici macar un singur caz de idei socialiste puse in practica intr-o forma in care sa nu infantilizeze beneficiarii pomenilor sociale si sa nu ii alieneze pe fraierii care le platesc.

De asta nu-mi place socialismul, nici macar ala cu fatza umana. Ca ma obliga sa fiu fie fraier fie pomanagiu. Si nu vreau sa fiu nici una, nici alta.

Poti fi un tip care

Poti fi un tip care incurajeaza si sustine pe cei slabi, care au potential si in acelasi timp le lipseste un gram de curaj si incredere in aceasta lume.

Nu cred ca socialismul si ideile socialiste sunt doar despre bani / cine ii are si cine ii primeste degeaba. Ar trebui sa fie si despre atitudinea de cooperare si sustinere reciproca, despre o atmosfera de intelegere si armonie, in care suntem, macar cu vorba sustinuti si incurjati de cei din jur.

Pe de alta parte, nu vad care ar fi problema in reducerea motivatiei de a primi de pomana si cresterea motivatiei de a te pune in valoare. Trebuie sa fie o chestie "din setari".

Smile

pentru a-i incuraja si

pentru a-i incuraja si eventual proteja pe cei mai slabi nu ai nevoie de socialism, sunt suficiente initiativele venind din partea societatii civile. Fundatii, ONG-uri.

Din pacate socialismul este in primul rand o forma de "reimpartire a prajiturii", ne place sau nu este vorba in primul rand despre bani si ne apropiem de ei cu ajutorul ideilor. Laughing out loud

Nu stiu cum se face ca ideile socialiste nu incep niciodata cu "hai sa construim ceva de la zero in spiritul nostru" ci incep cu "hai sa modificam felul in care merg lucrurile acolo, sa le facem sa mearga in spiritul nostru". Sau mai direct, socialistii nu spun "hai sa construim o uzina care sa functioneze dupa principii socialiste" ci spun "hai sa luam o fabrica de la exploatatori si sa o facem sa fie socialista"... Laughing out loud

frumoasă poveste

dar ea doar ascunde o chestie urîtă, urîtă, care a devenit presa "mainstream" din România. în goana după audienţe, exclusivităţi şi întîietăţi, senzaţionalisme şi alte chestii similare, uneori decizia de a da o ştire neconfirmată seamănă cu un machiaj prost care cade - în spatele lui, vezi hîda faţă reală a ce a mai rămas dintr-o profesie, cîndva, nobilă. sau onorabilă?! nu mai ştiu.

presa romaneasca in cautare

presa romaneasca in cautare de senzationalism face totusi un lucru bun, ne invata ca nu orice stire e reala, nu tot ce zboara se mananca. Exemplul clasic e elicopterul...

Acum cand google e doar la un click distanta putem imediat sa verificam daca o stire e pe bune sau vrajeala de tip iRealitatea TV. Daca nu o facem inseamna ca dorim - vorba unui alt mare televizist - sa "traim senzational" Laughing out loud

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole