Skip to Content

Ion Antonescu

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

“Ostaşi, Vă ordon: Treceţi Prutul!”

Astazi se implinesc 75 de ani de cand maresalul Ion Antonescu a facut istorie cu "Ostaşi, Vă ordon: Treceţi Prutul!"

22 iunie 1941. Una din datele cardinale din calendarul poporului roman.

Ion Antonescu. Una din figurile tragice ale poporului roman, prins intre razboaiele altor popoare si rase, intre micimea politicienilor romani si imbecilitatea capetelor incoronate de pe vremea lui.

Astazi Ion Antonescu este doar victima colaterala a marketingului politic al altora. Lui Ion Antonescu ii este refuzat locul in istoria romanilor pentru a nu tulbura miturile fondatoare ale istoriei altora. Iar recunostinta romanilor fata de Ion Antonescu este sfioasa, pentru a nu supara Inaltele Porti ale momentului. In general romanii sunt mai sfiosi cand vine vorba de recunostinta.

Exact ca acum 75 de ani. Nu s-a schimbat nimic, aceeasi jucatori, doar pozitiile jucatorilor pe tabla geopolitica de sah difera.

70 de ani de la executia Maresalului Antonescu

Astazi se implinesc 70 de ani de la executia Maresalului Antonescu. Sau asasinarea lui, daca consideram drept nelegitima puterea instalata in Romania care l-a ucis.

Unul dintre cele mai tragice personaje din istoria romanilor (ezit sa scriu "Romaniei" pentru ca astazi Romania nu mai este doar a romanilor...), controversat in timpul vietii, controversat dupa moarte, condamnat la uitare de oameni mici, romani sau venetici inainte de '89 si mai ales dupa.

Nu sunt nici istoric, nici militar asa ca n-am sa discut despre profesionalismul militarului Antonescu si nici despre calitatea deciziilor sale politice cat a fost la putere.

Ce este mai presus de orice tagada si rea-vointa este ca romanul Ion Victor Antonescu si-a iubit tara. Aia ciopartita, aia plina de straini, plina de politicieni corupti si in care domnea un rege-copil imbecil (care in final a si oferit-o pe tava rusilor fiind si decorat pentru asta de Stalin).

Syndicate content


Smokers