Skip to Content

Independenta face bine la sanatate

Independenta face bine la sanatate. Cel putin aceasta este parerea unui medic scotian, Sir Harry Burns care a declarat recent ca daca Scotia isi va obtine independenta la referendumul din 18 septembrie de anul acesta oamenii vor avea sentimentul ca au mai mult control asupra propiilor lor vieti si vor fi mai sanatosi.

Nu pot decat sa fiu de acord cu medicul scotian. Unul din cei mai puternici demotivatori (inclusiv ai sistemului nostru imunitar) il reprezinta sentimentul de lipsa a controlului, faptul ca suntem blocati, ca altcineva ne controleaza viata. Ca suntem prizonierii a ceva.

Poate ca nu este o intamplare ca acum scotienii se confrunta cu probleme de sanatate mai mari decat englezii sau welshii, obezitate, alcoolism etc.

E un experiment invocat interesant. Sper sa le iasa povestea cu independenta si abia astept sa citesc ceva cifre despre cum le merge sanatatea dupa independenta.

Independenta face bine la sanatate. Smile

Comments

Imi aduc aminte din istorie de cum erau scotienii inainte

Scotienii? Poate ca "brute murdare" e prea mult spus, dar descrie clar cam cum arata o duminica la conacul clanului. Englezii au civilizat acest tinut, si in acelasi timp l-au distrus. Perioada cand Scotia nu a mai fost Scotia, cand era ilegal sa fii scotian la tine pe pamant, nu o au astia ce nu vor independenta, in cap.

Este cumva de apreciat incercarea lor de a pulsa din suflet acest firav si fara speranta, sentiment de patriotism. Nu le merge ca nu mai sunt ce au fost!

A si ca sa ramana notat, Scotia a ramas la forma de guvernare tip clan, nu acolo au reusit sa ajunga! Este o forma de gestionare a societatii, local, ce funtioneaza! Nu regi, presedinti sau dictatori! O familie!

Daca nu ar fi necesar sa ne omoram prin razboaie, ar fi atat de frumos si sanatos sa traiesti...

din cite stiam eu Scotia are

din cite stiam eu Scotia are deja autonomie. ce le poate oferi independenta mai mult decit au deja acum? de asemenea auzisem ca daca isi proclama independenta trebuie sa aplice sa faca parte din EU, EEA,samd. asta inseamna vize, taxe la export/import samd. nu mai zic si de faptul ca deja au aparut voci care zic ca daca Scotia devine independenta vor si cei din Irlanda de Nord sa se uneasca cu republica si sa vezi iar batai pe strazi si bombe.

Daca Irlanda de Nord s-ar uni cu Republica Irlanda

Daca Irlanda de Nord s-ar uni cu Republica Irlanda n-ar fi cine-stie-ce batai pe strada sau bombe, pentru ca bataile le initiau loialistii infiltrati copios de serviciile secrete britanice (care in acest caz n-ar mai avea ce sa mai finanteze si intarate) iar bombele le puneau unionistii, care in cazul asta nu vor mai pune bombe decat dusmanilor personali (cum mai fac din cand in cand si acum).

Iar Belfastul e un oras exasperant de linistit, Vasluiul sau Craiova ii dau clasa big time in ceea ce priveste violenta... Laughing out loud

din "pacate" pentru ei numai

din "pacate" pentru ei numai 40% vor sa fie independenti Laughing out loud

Eu m-as bucura pentru ei daca

Eu m-as bucura pentru ei daca ar reusi sa fie independenti. Independenta lor fata de Anglia nu inseamna ca isi iau insula si pleaca in mijlocul Atlanticului Laughing out loud ci inseamna ca isi pot stabili mai bine prioritatile, pot pune mai mult accent pe cultura, isi pot consolida identitatea.

Independent nu inseamna "rupt de Anglia", oamenii se pot bucura in continuare de aceleasi privilegii, siguranta, posibilitatea de a calatori, etc.

Uita-te la Republica Irlanda, o tara la fel de mare cat Scotia (o coincidenta interesanta, au aceeasi suprafata si aceeasi populatie) si care traieste foarte bine in umbra Fratelui Mai Mare de la Rasarit. Vorbesc aceeasi limba, calatoresc si se muta liber cum vor in Anglia dar au posibilitatea de a-si pastra un pic din identitatea furata de-a lungul secolelor de englezi...

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | status