Skip to Content

In Romania iesitul la proteste e ca iesitul la o bere cu prietenii

Imi place ce se intampla acum la Piata Universitatii. Din pacate nu reusesc insa sa imi fac iluzii ca s-ar putea obtine ceva din asta. In Romania niciodata societatea civila nu a castigat nicio batalie iesind in strada.

Bine, in Romania societatea civila nu a castigat nicio batalie in general, dar deja discutia e prea lunga.

Daca gresesc, va rog sa ma contraziceti. Stiti vreo situatie in care oamenii iesiti in strada in Romania au obtinut ceva? Orice, o lege schimbata, un politician de calibru greu demis, inchis, crucificat? Stiti vreo tzeapa istorica gen Bechtel/Rosia Montana/etc evitata sau intrerupta datorita protestelor societatii civile?

In Romania iesitul in strada la proteste e ca iesitul la o bere cu prietenii, mai barfim, mai radem, mai ne hipsterim putin, ne punem palaria aia noua. Spre deosebire de iesitul la bere e mai ieftin, ca iesitul la proteste e gratuit. Ne place sa fim inteligenti, sa facem copywriting creativ, la texte amuzante nu ne intrece nimeni. Poze misto, ca de aia avem fotobloguri, filmulete emotionante bine montate, ne-am facut datoria, dormim linistiti, mai mult nu s-a putut face.

A fost odata ca niciodata un rege tanar, fara experienta si cam ingamfat care a plecat la o lupta pe care credea ca o avea in buzunar. Se pare insa ca adversarii lui si-au dorit mai mult victoria, ca sa folosim o expresie uzata moral din fotbal si a pierdut rapid. In retragerea in dezordine s-a pierdut de oastea lui si s-a ascuns undeva intr-un hambar. Statea intr-un colt, speriat pentru viata lui si trist pentru tronul pe care tocmai il pierduse. Moment in care a vazut un paianjen care tocmai isi tesea panza deasupra lui. Nervos, i-a stricat panza cu sabia. Paianjenul a inceput din nou sa o teasa. Regele a mai stricat-o odata. Paianjenul s-a apucat din nou de tesut panza.

Dupa ce paianjenul a inceput a opta oara sa isi teasa panza regele a inteles. S-a ridicat, si-a cautat oamenii ascunsi prin boscheti, i-a organizat si au ajuns la dusmanii lor exact cand acestia pregateau petrecerea victoriei. Surprize, surprize. Smile

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole