Skip to Content

homosexuali

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Pasolini (2014)

Am reusit sa vad filmul Pasolini dupa mai multa vreme de cand am auzit de el. Printre torentele patriei e de negasit (probabil ca oamenii au alta treaba decat sa praduiasca un film pe care putini vor sa il vada). L-am gasit cu greu intr-o zona nefrecventabila a internetului, ceea ce mi s-a parut mai mult decat ironic, pentru un film despre ultima zi din viata unui mare nefrecventabil, un homosexual marxist si ateu intr-o tara profund catolica, un anti-consumerist care a deranjat pe toata lumea si care se ocupa de atat de multe lucruri incat era intrebat des ce profesie are.

Ocazie cu care raspundea ca este "scriitor", idee preluata si in film.

Sa nu uiti, Darie

Astazi impreuna cu jumatatea mea mai buna ne-am invins lenea individuala si colectiva si ne-am hotarat sa dam o raita prin centru sa vedem parada homosexualilor.

Prima parada de dupa referendumul care a pus Irlanda pe harta tarilor cu casatorii intre homosexuali.

Am ajuns la timp, 13.30 sharp, cum zicea pe anunturi la Remembrance Garden. Un fel de gradina-sa-nu-uiti-Darie irish-style.

"Gay cake" sau o poveste despre granite

O poveste despre political correctness si granite.

A fost odata ca niciodata o cofetarie in Irlanda de Nord care a primit comanda sa faca un tort pe care trebuia sa scrie "support gay marriage".

Patronii cofetariei, buni crestini considerau ca, asa cum zice Biblia, casatoria are loc intre un barbat si o femeie asa ca au refuzat sa scrie pe tort ceea ce voiau cumparatorii.

Deci sa ne intelegem cofetaria n-a refuzat sa vanda un tort unui client pentru ca era homosexual, ci a refuzat sa scrie pe un tort ceva ce contravenea principiilor de viata ale patronilor. Si legii.

Da, legii in vigoare, pentru ca, spre deosebire de UK in Irlanda de Nord casatoriile homosexuale nu sunt legale.

Syndicate content


Smokers