Skip to Content

"Haideti, puisorii tatii" sau viata dupa Apocalipsa

Merg pe strada agale la sfarsit de 2012 prin Crangasi dupa ultima Apocalipsa amanata. Cu ochii pe jos scanand dupa pete de gheata care ar putea sa imi complice echilibrul si dupaamiaza.

In aglomeratia de pe trotuarul mult prea ingustat de masini parcate si mormanele de zapada ma trezesc blocat in "trafic" in spatele unui domn cu look de homeless si miros de alcool care impinge un carucior de copii caruia ii spunea cu duiosie si tristete "haideti puisorii tatii".

Vad multe si aud multe, aici mai ma ajuta si profesia, dar scena asta prea e desprinsa din Fellini&friends. Nu, nu din Fellini, mai rau, ati vazut filmul "The Road"? De acolo e. Rau de tot de acolo e. Am o senzatie de derealizare ca la carte.

O fi trecut totusi Apocalipsa si nu m-am prins eu? Nu reusesc sa il vizualizez pe homeless cu un copil in carut iar faptul ca foloseste pluralul (partea cu "puisorii") contribuie decisiv la irealul situatiei. Scot aparatul foto din geanta si incerc sa il depasesc ca sa fac fotografia sfarsitului de an si de lume.

Prima mea fotografie de dupa Apocalipsa...

Nu reusesc usor sa il depasesc, culoarul prin care mergem e tare ingust asa ca am timp de scenarii. Poate ca mama lor a murit, iar homelessul continua lupta cu viata. Alcoolul poate e doar un ingredient care il ajuta la street-parenting. Sau poate nici macar nu sunt copii, omu' pare perturbat bine, o avea acolo ceva pui de caine sau pisica.

Reusesc sa il depasesc, infig degetul in aparat iar scena cu "puisorii tatii" ma reduce la tacere. Ma simt mic, mic, insignifiant in fata diversitatii vietii. Apoi domnul homeless vazandu-mi aparatul se apuca sa imi pozeze cu "puisorii" favoriti.

Am prieteni care ma intreaba des de ce stau in Romania. Ocazional ma intreb si eu. Insa dupa cate o scena din asta am si un raspuns bun.

In ce colt de lume as mai putea vedea asa ceva pe strada????

Comments

valentele infinite ale caruciorului pentru copii

Faza asta, imi aduce aminte de vanzatorii ambulanti de guvizi, prinsi pe o sarma (adica insirati pe o bucata de sarma de juma' de metru) de prin copilaria mea...Acum, nu stiu sigur ce putzea mai tare, pestele tinut in soare, sau vanzatorul afumat bine...Recunosc, pentru mine, nu mai este o surpriza sa vad valentele infinite ale caruciorului pentru copii...

In cei aproape zece ani de vecinatate cu comunitatea minoritarilor majoritari, am vazut caruciorul intrebuintat la diferite sarcini: caratul barbatului beat turta de nevasta si puradei, caratul lemnelor de foc furate de prin parcuri, caratul a cate doi puradei pe un singur loc, dar, faza cea mai tare, am vazut-o la niste tigani de religie turco-tataro-mongola, care, dupa ce-au taiat un cal batran ca sa faca ghiudem din el, carau ramasitele cu....ati ghicit, caruciorul!

Hai sa-ti zic una de sezon.

Puradelul care ta-su': "Teteo, mi-e frig, ma..." Tiganul: "Ia de-aici sapca asta..." Dupa un timp, puradelul, care nu dovedea frigul siberiano-romanesc din sud-estul Dobrogei (cu vantoasele de rigoare) ii zice tiganului: "Teteo, tot mi-e frig ma...." Ta-su: "Ia si cureaua asta, si incheie-te bine la ea..." Evident, puradelul era in aceeasi stare: "Teteooo, tot mi-e frig ma..." Tiganul: "Ia si maieul asta, si lasa-ma odata in pace..."

Tremurand bine, puradelul: "teteo....tot..." La care tiganul, disperat il repede pe ala micu': "Ce p...ma-tii, ti-am dat trei randuri de haine, si tot iti este frig?!"

bucati de cal

as da orice sa pot fotografia faza cu bucatile de cal carate in caruciorul de copii, aia ar fi poza de Pulitzer Laughing out loud

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole