Skip to Content

Guerrilla Banking si tigara de dimineata

Am un amic, fumator inrait, care intr-o buna zi, dis-de-dimineata a descoperit ca nu poate sa fumeze. Nu se imbolnavise, avea si bani de tigari, n-o sa ghiciti niciodata motivul, va scurtez eu timpul de asteptare: la magazinul de unde incerca sa isi ia tigari i-a fost refuzat cardul pentru ca avea contul personal blocat. Si al doilea card. Si al treilea. Omul, prevazator avea trei carduri la trei banci, sa fie, insa toate erau blocate.

Povestea amicului meu cu cardurile blocate e un amestec intre "Stan si Bran" si Kafka. Omul are o ruina de casa de casa la tara mostenita de pe undeva, s-au marit impozitele, diferenta fata de cat stia el era vreo 10 de lei asa ca fiscul i-a blocat conturile personale. Nu ma intrebati cum se face asta, ca nu ma pricep, eu va spun doar ce a patit.

Amicul a strans din dinti, din pumni, din fese, si-a rezolvat problema cu fiscul si conturile personale si apoi s-a apucat sa le inchida, ca sa nu mai pateasca din astea. Inca furios, la una dintre banci s-a intins la vorba cu functionarul si i-a povestit ce a patit.

Functionarul de la banca era Zen (probabil ca nu era primul client nervos pe care il vedea pe motive de conturi blocate) "pai de ce nu va faceti un cont curent pe numele sotiei?"

"De ce as face asta? Sotia are cont."
"Nu pentru sotie, pentru dvs."
"?"
"Multa lume procedeaza asa. Faceti un cont pe numele sotiei, va treceti imputernicit, va eliberam un card secundar pe numele dvs. si va puteti folosi de cont fara probleme pe viitor."
"Pai si care e diferenta?"

"Nefiind dvs. titularul contului acesta nu poate fi blocat atunci cand aveti probleme. Nici macar nu mai este raportat atunci cand cineva cauta conturi dupa numele dvs."

Amicul meu s-a gandit un pic, si-a dat seama ca e un sfat bun, a fugit acasa, si-a luat pe sus nevasta din dotare, a dus-o la banca si si-a facut cont cu el imputernicit.

Acum isi cumpara in fiecare dimineata linistit pachetul de tigari cu cardul lui secundar, emis pe contul sotiei, stiind ca acesta nu va fi blocat. Sotia nu are in proprietate case darapanate la tara.

Este foarte multumit de mica lui tehnica de guerrilla banking pe care a descoperit-o, pe care a povestit-o la toata lumea. Inclusiv mie, iar eu v-am povestit-o si voua, cine stie, poate sunteti si voi fumatori si e pacat sa nu va tihneasca tigara de dimineata, se stie ca tigara de dimineata e tigara cea mai gustoasa. Laughing out loud

Comments

Tare pont!

Geniala faza. Recunoscator de pont!

Sa mai fie!

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole