Skip to Content

Google ne citeste gandurile

In seara asta am avut o experienta demna de Zona Crepusculara cu Google. Povestea e simpla. In timp ce imi desenam o harta mentala a zilei de maine mi-a venit o fantezie cu o shaorma-cu-de-toate. D'aia colesterol 100%.

Aci fac o scurta paranteza sa precizez ca intr-un an de stat in Dublin n-am gasit inca o shaormerie decenta. Nu zic ca nu exista, zic doar ca eu nu am gasit inca.

Asa ca in timp ce fantezia cu shaorma de maine era in plin progres si desfasurare ma gandesc la crowdsourcing, intelepciunea multimilor. Ce-ar fi daca i-as da niste search-uri sa vad ce mai zic altii despre shaorma & friends in Dublin, poate n-or manca toti doar fish'n chips.

Asa ca pun mana pe laptop si in timp ce tastam "best" imi completeaza Google "...kebab in Dublin". Pe cuvant de consumator de kebab. Era sa scap laptopul din brate. Tema de profunda meditatie. Asa incepe. Cel putin in Terminator asa a inceput.

Bre, gluma, gluma, da' de unde i-a venit infamului searchengine ideea ca eu caut o shaormerie? Ca e in Dublin intelegem cu totii, IP, una, alta, e simplu. Da' de unde i-a venit ideea ca as cauta kebab? As putea admite cu greu ideea ca e cea mai frecventa cautare cu "best...in Dublin"

Singura explicatie cat de cat rationala pe care o am este ca poate intr-o alta zi am mai cautat tot eu asta si Google m-a tinut minte. Iar eu am uitat. Iar acum musca paranoia din mine de unde o sti Google ca eu ma gandeam la kebab.

Oricum e scary. Google ne citeste gandurile. Mi-a trecut si pofta de kebab.

Comments

) Nu se stie. Poate ai mai

Smile) Nu se stie. Poate ai mai cautat mancare in Dublin sau poate ca Google ti-a aruncat sugestia din burta sa vada daca musti Laughing out loud

eu caut zilnic multe prostii

eu caut zilnic multe prostii pe Google, asa ca e posibil sa fi cautat si in trecut ceva legat de mancare, insa nu imi aduc aminte sa fi cautat vreodata "kebab in Dublin".

Iar daca Google a scos-o din top ei bine, pe mine m-a nimerit, inca ma gandesc la asta. Laughing out loud

Daca esti logat pe contul

Daca esti logat pe contul Google, atunci iti tine minte toate cautarile. Poti dezactiva history-ul daca vrei: google.com/settings/accounthistory?hl=en

Sigur, asta nu garanteaza ca Google nu-ti va retine datele...

Sau poti folosi o extensie de Firefox desteapta: addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/searchonymous/

Cam asta face: "Search anonymously on Google, while keeping your search preferences and stay logged in on services such as Youtube, Gmail, etc".

Da, corect, asta trebuie sa

Da, corect, asta trebuie sa fie, de regula sunt logat tot timpul pe contul de Google...

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole