Skip to Content

Ghid de supravietuire "uploaded.net"

In general serviciile de filehosting functioneaza pe modelul freemium. Avem niste servicii de baza gratuite si pentru servicii mai smechere cerem si ceva bani. Mi se pare o filosofie de viata excelenta, cine are timp poate astepta, cine se grabeste, pe modelul "time is money" sa dea ceva.

Cand descarc una, alta de pe internet nu ma grabesc. Asa ca la serviciile de filehosting astept fara probleme cele 30-60 de secunde, accept limitarile de viteza de download, nu vreau downloaduri concurente etc. De regula iau accidental o carte, doua, pentru asta n-am nevoie sa platesc un serviciu premium.

Insa un furnizor de filehosting tot mai popular (nu inteleg de ce?) in ultima vreme, uploaded.net pe numele lui are cea mai jegoasa forma de freemium pe care am intalnit-o pana acum: un singur fisier in 180 de minute. 3 ore. Daca ai gresit un captcha (si da, are niste captcha de rahat) atunci te baga la asteptat 3 ore. Daca ceea ce vrei sa descarci este desfacut in 3 parti, atunci da, trebuie sa le descarci in 9 ore. Nu 2, nu 3. Noua.

Eu nu l-as folosi insa nu depinde de mine. De multe ori cartile pe care le caut pe net se gasesc gazduite doar la uploaded.net. That's life.

Chiar daca as fi fost dispus initial sa le dau ceva bani acum n-as mai face-o pentru ca nu suport ideea de a fi santajat. Iar ceea ce face upload.net e un santaj ordinar.

Exista de fapt 2 niveluri ale santajului. Primul, fisiere descarcate din browser, cu limitare drastica de viteza (50kbps) si unul la 3 ore si o aplicatie a lor, care odata instalata pe calculatorul tau iti creste usor viteza la cca 70kbps, tot un fisier la 3h.

Aplicatia lor e mai mult ca sa se asigure ca le respecti limitarile freemium. Fara aplicatie poti descarca insa oricate fisiere in urmatorul fel:

1. iei un browser oarecare caruia ii pui un buton de sters cookie-urile, sau sa le stearga automat la inchidere.

2. gasesti o formula sa ai IP dinamic (la mine e simplu, e suficient sa repornesc conexiunea la net).

That's all, folks. Fara cookie si cu alt IP jegul de upload.net te va considera un client nou de fiecare data.

Atentie: daca instalati aplicatia lor s-a terminat distractia pentru ca scriu una, alta prin registrii windows-ului.

Comments

Eu am cumparat un pachet de

Eu am cumparat un pachet de 100 gb de la premium.to cu 4 euro si descarc de pe multe hosturi( rapidgator, uploaded, netload, extabit si inca cateva) ..pachetul nu are perioada de valabilitate, pe mine ma tine de cateva luni din moment ce descarc ocazional de pe aceste hosturi, si cred ca este avantajos.. Decat sa dau 10 euro pe luna per host mai bine asa.
Oricum, hosturile astea sunt la cautare in ue si sua, unde pe torrente esti usor de prins si ars imediat.

Nici mie nu prea imi plac

Nici mie nu prea imi plac torentele, sunt o idee generoasa dar realizata prost si cu mari probleme de privacy & security.

e o metoda buna, o folosesc

e o metoda buna, o folosesc si eu in alte situatii, inclusiv la a folosi mai multe conturi de facebook. Chiar daca facebook nu comenteaza ca sunt doua conturi pe acelasi IP te pune pe lista.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole