Skip to Content

Gabriela Vranceanu-Firea

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Transport freemium in Bucuresti

Din nou despre ideea noului primar al Bucurestiului de a face transportul in comun gratuit. Sau mai bine zis in continuare.

Colega Sparkle mi-a atras atentia intr-un comentariu cum ca exista bine-merci multe orase cu transport in comun moca. Nu stiam asta, multumesc de pont.

Presupunand ca primarita chiar vrea sa dea din coatele populiste si sa faca figura asta cu transportul as avea o propunere, in cazul in care nu s-a gandit deja la ea, si anume sa ia ce e mai bun din ambele lumi, lumea mocangelilor (=transport gratuit) si lumea lui "daca vrei confort/calitate platesti".

Mai precis celebrul model freemium, acela de a oferi unele servicii de baza free si altele contra-cost, premium.

Gabriela Vranceanu-Firea, Elisabeth Kübler-Ross sau in drum spre acceptarea senina...

Vad ca noul primar ales al Bucurestiului, Gabriela Vranceanu-Firea a pus pe jar o parte din social media, in special pe cei care sunt inca blocati in primele stadii ale pierderii, stadii descrise atat de bine de Elisabeth Kübler-Ross: negare, furie, targuiala, depresie si acceptare.

Ca la orice pierdere semnificativa bucurestenii au inceput sa treaca prin toate. Eu am trecut prin 1. faza de negare in seara alegerilor, cand urlau exit-poll-urile pe strazi. Am zis la fel ca olteanul cand a vazut girafa "asa ceva nu exista". A doua zi, mai pe la cafeaua de dimineata sorbita printre dintii stransi mi-am facut check-in-ul, ca aveam bilet de avion peste cateva zile. A fost felul meu de a-mi exprima simbolic furia, deci am exprimat si 2. faza de furie. La mine 3. faza de targuiala a venit sub forma gandului pervers ca poate PNL-ul isi merita totusi soarta pentru toate curvasariile facute in ultimii 25 de ani. A pierdut primaria Bucurestiului, fief traditional al Romaniei libere de socialism de dupa '90.

Bucuresteni, sa nu ne pierdem cu Firea

Cica maine este Duminica Orbului. Din nou. La fel ca si la alegerile din 1990, atunci cand romanii au votat pentru linistea lor. Liniste care ne-a adus pentru multi ani vizele pentru calatoriile in Occident, lefuri de 50 usd/luna, mineriade, miliardari de carton si multe alte aspecte nebanuite ale Linistii.

Artizanul-Sef al acelei linisti mormantale in istoria recenta a romanilor, cu voia dvs. ultimul pe lista traieste inca, netulburat de DNA sau constiinta. Ma rog, mai mult de DNA, ca la partea cu constiinta n-avem probleme serioase.

Deci maine e din nou Duminica Orbului si mergem din nou la vot. De data aceasta romanii s-au intrecut pe ei insisi. Daca in general alegatorii romani se ghideaza dupa principiul stramosesc al "raului cel mai mic" de data aceasta cred ca noi, romanii am trecut la next level.

Syndicate content


Smokers