Skip to Content

Franta

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Le salut roumain

Va mai aduceti aminte de mizeria aceea cu "salutul romanesc" ("S'il vous plaît, Messieurs, Mesdames!") lansata de un post de televiziune francez si promovata apoi discret de restul? "Salutul romanesc" fiind forma cu care cersetorii din Franta se adreseaza trecatorilor.

Nu-i putem suspecta pe realizatorii tv de prea multa spontaneitate pentru simplul motiv ca tot publicul din sala parea ca a repetat mult ca sa le iasa bine.

Francezii aluneca pe partea stanga

Francezii s-au declarat invinsi de poluare si au bagat circulatia ca Ceausescu in weekend, o zi circula numerele pare, o zi cele impare. Cam...ceausista metoda, ca sa zic asa. Nu mai bine invatau ceva de la prietenii lor istorici, englezii si bagau o vinieta pentru circulatia ziua in centru? Cine are bani si/sau treaba circula in continuare, cine nu merge cu metroul.

Vad ca francezilor tot le aluneca piciorul pe partea stanga a realitatii sociale. Smile

Francezii s-au saturat de filmele frantuzesti

Daca si ei s-au saturat, noi ceilalti, ce sa mai zicem? Dar lasand gluma la o parte, cand a fost ultima data cand ati vazut un film frantuzesc? Din ala in care se graseiaza cum trebuie, de iti simti timpanele unsuroase?

Cand eram mai tanar si mai nelinistit am incercat sa dau iama in filmele frantuzesti, sa vad cam ce se intampla pe acolo. Imi aduc aminte si acum cu placere cand reuseam cate o orgie filmica, gen integrala Jean-Luc Godard cand la cinemateca rulau intr-o saptamana toate filmele musiului. Vedeam cate 2 pe zi, ca sa intre toate. Daca tot n-aveam internet si KFC, macar vedeam filme, chiar si frantuzesti.

Syndicate content


Smokers