Skip to Content

eu

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

De ce port barba?

Acum cateva zile iubita mea mi-a spus ca nu m-a vazut niciodata fara barba. De aici si o mica discutie continand si o intrebare implicita, de ce port barba?

N-am un raspuns simplu la intrebarea aceasta. In orice caz raspunsul a variat de-a lungul timpului. Mi-am adus aminte ca port barba cu foarte mici intreruperi cam de vreo treizeci de ani, adica de cand a inceput sa imi creasca. La inceput am purtat barba pentru ca nu ii placea tatalui meu. Din motive pe care nu le-am stiut niciodata tatal meu nu suferea barbosii. Poate i-o fi fugit vreo iubita din tinerete cu vreun barbos, poate i-o fi facut avansuri vreun barbos, nu stiu, nu mi-a spus si acum nici nu pot sa il intreb pentru ca de ani de zile nu mai suntem in relatii. Si nici nu cred ca o sa mai avem ocazia sa fim, ca nu prea ne simpatizam reciproc si locuim la mare distanta unul de celalalt.

Apoi, de la barba oedipiana impotriva tatalui am trecut la o barba mult mai practica. Din anumite motive nici comunistilor nu le placeau barbosii. Ceausescu ii ura de-a binelea. Suna contraintuitiv, in conditiile in care parintii marxism-leninismului purtau barbi (bine, mai mult Marx, ca ce purta pe fatza homosexualu' ala de Lenin numai barba nu era...) dar asta e. Pe scurt, pe vremea aceea cine purta barba era sarit de la fazele cu defilatul de 1 mai, 23 august etc. Asa ca am purtat barba iar de defilari eram lasat in pace. Barba protectiva cum ar veni.

Syndicate content


Smokers