Skip to Content

Embed cu subtitluri la TED video

Cu siguranta stiti cu totii videoclipurile cu conferintele TED Pentru mine sunt o sursa inepuizabila de inspiratie si de multe ori simt nevoia sa le impartasesc si cu altii. Asa ca ocazional le postez si pe unele din blogurile mele.

Unii din vizitatorii blogurilor mele, posibilii beneficiari ai videourilor postate nu se simt suficient de confortabil cu limba engleza. Nicio problema, una din caracteristicile inregistrarilor TED este ca au subtitluri intr-o gramada de limbi, inclusiv in romana. E suficient un clic si subtitrarea este activata.

Buun. Pana aici e bine. Ce te faci insa cand ai vizitatori suficient de rezistenti, care iti spun ca le este dificil sa faca acel click ca sa vada subtitlurile? Cand vezi pe analytics ca rata de bounce e mare pe motiv de lipsa de subtitluri? Iti doresti sa pornesti playerul TED cu subtitlurile activate. Raspuns corect.

Insa in codul de embed pentru TED nu pare sa fie vreun loc anume pentru aceasta optiune. Si cauti si cauti si cauti, pana te plictisesti si iti spui "cine vrea subtitluri sa si le activeze". Apoi iti aduci aminte de bounce.

N-o mai lungesc prea mult, am gasit o varianta in care pot sa fac embed la playerul TED cu subtitlurile activate.

Pasul 1:

Se ia codul de embed obisnuit de la TED. Nu conteaza ce selectati la 'subtitles', ca oricum nu functioneaza direct din codul de embed.

<iframe src="http://embed.ted.com/talks/judy_macdonald_johnston_prepare_for_a_good_end_of_life.html" width="640" height="360" frameborder="0" scrolling="no" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen> </iframe>

Pasul 2:

Se adauga in url-ul videclipului, intre "talks" si nume un "lang/ro" (sau orice alta limba v-ar interesa).

<iframe src="http://embed.ted.com/talks/lang/ro/judy_macdonald_johnston_prepare_for_a_good_end_of_life.html" width="640" height="360" frameborder="0" scrolling="no" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen> </iframe>

Acum videoclipul respectiv va fi afisat in pagina cu titlul in limba romana si subtitlurile active. Fireste ca subtitlurile pot fi dezactivate de utilizator (sau schimbate intr-o alta limba).

That's all, folks.

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole