Skip to Content

Eine kleine Blasmusik

Oare ce-o face Angela Ferkel acu', duminica seara, imediat dupa votul romanilor ca tot a vazut la RTL sau ARD sau Trinitas sau la ce s-o uita ea la teve cum ca romanii se incapataneaza sa nu il mai doreasca pe protejatul ei? Si de data asta n-a mai mers vrajeala aia cu cvorumul. Majoritatea e majoritate, atat de simplu este, gnädige Frau.

Am si eu o curiozitate inutila inainte de culcare. Si-o fi pus baba un schnaps din ala bunu' si se gandeste la tatal Ebei? O fi bagat si ea un texting sponsorizat de STS gen "fii barbat, mititelule!", "la cate galeti de plastic le-ai dat zdrentarosii astia nu te merita, hai incoace sa bei un schnaps cu baba"? Sau poate se gandeste ca na, in viata si istorie nu poti sa le ai pe toate? (Iar nemtii au tot invatat sa piarda de-a lungul timpului, slava domnului. Ca doar asa mai exista si popoarele din jurul lor, francezi, belgieni, baltici, polonezi, cehi, slovaci etc etc ca nu prea le-au iesit nemtilor toate combinatiile.)

Aici tre' sa fac cu umilinta cuvenita precizare ca in general mie imi plac nemtii. Mi-au placut si in cei cativa ani in care m-am plictisit live printre ei dandu-le iama in mezeluri si in carti (si unele si altele foarte bune, yummy). Mi-au placut nemtii chiar si in naivitatile lor istorice, Sieg Heil etc. Insa de cand cu baba asta jenanta care ii spune poporului roman ce sa faca in propria ograda si cum sa isi rescrie istoria mai dihai ca americanii aia foreskinless sau ca udemereii, de cand cu baba asta penibila parca au inceput sa imi placa nemtii ceva mai putin.

Asa ca ma intreb eu acum in duminica seara cum o sta ea baba pe fotoliu in capot, papuci, cu un paharel in mana si se uita la exit-poll-uri. Cum o fi ea suparata pe poporul roman care n-a inteles mesajul clar de la Inalta Poarta Brandenburg de asta-vara si i-a dat distinsei doamne pardon un pic de frozenface. Eine kleine Blasmusik. Cam ca in poza de mai sus.

Pana la Angela Ferkel ma simteam un pic jenat in relatia simbolica, din capul meu cu nemtii pe motive de 23 august. Mi se parea ca noi romanii le-am ramas cumva datori de la Marea Tradare ("insurectie" cum ii zic istoricii romani). Dar dupa iesirile la rampa ale babei din vara aceasta am senzatia ca la tradari nici nemtii nu stau rau si ca in final sa fim chit ar mai trebui sa mai vina nemtii cu ceva bani de-acasa.

Limbii germane, o limba foarte inteligenta pentru care am un respect infinit ii lipseste o vorba foarte draga romanilor "nu mor caii cand vor cainii". Vorba spusa uneori in completarea celei cu "s-a suit scroafa-n copac". De unde acum, in cazul nostru concret scroafa se uita de la inaltime la sondaje. Cu un paharel in mana si cu tristete.

Eine kleine Blasmusik. Cu complimentele poporului roman, Frau Ferkel.

Comments

Pingback

[...] Eine kleine Blasmusik (2) Sat, 10/26/2013 - 21:47 Angela Merkel Tweet [...]

Da, Marea Doamna a politicii

Da, Marea Doamna a politicii germane. Cacat, e doar o politruca propulsata de propriul partid la fel ca si Basescu si care face jocul propriului partid. In defavoarea germanilor sau grecilor sau romanilor. Nu le pasa.

re: nu le pasa

pai in cazul asta ar trebui sa nu ne pese nici noua de ei. Hai sa ii ardem la vot! Smile

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole