Skip to Content

DNA-ul nu ar trebui sa schimbe guverne

Stiu, o sa spuneti ca asta e schizofrenie, ca nu mai departe de acum doua posturi ma bucuram de cadoul pe care Mos Craciun aka justitia independenta din Romania il face romanilor si anume deschiderea urmaririi penale impotriva lui Ponta.

Ca sa nu fiu gresit inteles m-am gandit sa revin cu un al doilea post. Ma bucur de cadou dar stiti cum se zice, sa n-ai incredere in greci nici cand iti fac cadouri.

Nu e niciun secret pentru nimeni ca Victor Ponta e un bugetar care traieste mult peste posibilitatile lui de vesnic bugetar. Fost procuror, actual deputat si prin gratia divina (a.k.a. prostiile facute de Adrian Nastase) ajuns si prim ministru. Si daca nu era asemanator cu cealalta mare dezamagire a PSD-ului, Prostanacul, probabil ca acum i-am fi vazut fundul cel lat transpirand pe fotoliul din Cotroceni.

Sigur, cuvintele "bugetar" si "bogat" puse in aceeasi propozitie capata un miros usor de coruptie si matrapazlacuri. Matrapazlacuri cu siguranta reale, ca doar nu s-o fi imbogatit in urma darului de la nunta cu Daciana.

Insa cat de naiv sa fii sa nu vezi ca fapte consumate in 2008, care nu au nici cea mai mica urgenta, au devenit brusc arzatoare in momentul in care Ponta urla tot mai tare "Basescu la puscarie". Au devenit brusc arzatoare in fix preziua depunerii unei motiuni de cenzura.

Fapte pentru care, daca sunt reale, dl. Ponta va putea raspunde oricand, si maine si peste un an, si cand nu va mai fi prim ministru, ca nu se prescriu asa, peste noapte.

Basescu a intrat in institutia presedintiei Romaniei ca marfarul, cu vagoanele plin de dosare penale. Unele s-au prescris in cei zece ani de presedintie, a completat apoi cu altele noi si suculente din fapte facute in timp ce era presedinte. Santaj si talharie gen. Normale pentru un presedinte-jucator.

Iohannis a candidat si a castigat alegerile prezidentiale cu un dosar nerezolvat de incompatibilitate, care s-a rezovat abia dupa ce a fost ales presedinte, ca doar nu era sa cheltuim banii pe o noua tura de alegeri pentru o prostie de dosar. Si daca exista interes arheologic probabil ca dpdv fiscal mai sunt oarece schelete in casele alea multe cumparate din leafa de bugetar. Tot bugetar. Nu sunt hater, nu ma deranjeaza cu nimic scheletele omului, numa' zic. Laughing out loud

Insa cu actualul premier lucrurile nu pot sa mai astepte, fiat justitia, pereat mundus.

Mie unul imi este teama ca daca prin aceasta manevra securistica guvernul Ponta ar fi schimbat (sper sa nu se schimbe) am asista la cel mai periculos precedent din democratia noastra post-decembrista, adica schimbarea unui guvern cu ajutorul DNA-ului.

Victor Ponta va trebui sa raspunda penal pentru ceea ce a facut (daca a facut). La fel si Basescu si oricine altcineva. Nimeni nu e mai presus de lege. Dar legea nu face politica.

DNA-ul nu ar trebui sa schimbe guverne. Guvernele se schimba de parlament, prin motiuni de cenzura care trec sau prin alegeri libere atunci cand ies la pensie. Nu prin DNA. Ar trebui ca basismul, adica facutul politicii cu ajutorul politiei politice sa inceteze.

Comments

Corect!

Corect Victor! In ultima vreme aproape ca mi-e greu sa imi dau seama cine mai are dreptate dar dintr-o simpatie personala socialista tovaraseasca, adleriana, putin predecembrista, mi-as dori mult sa se rezolve aceste probleme.

Eu am ajuns la stadiul ca vreau sa sterg din memorie sau din istorie, in acest caz, fragmentul cu acuzatia, si sa fie totul ca inainte, cand cerul era senin, in limite rezonabile, soarele stralucea, in limite rezonabile, mai si ploua, in limite rezonabile, mai scazusera preturile, in limite rezonabile, si tot asa...

Ma intreb ce vor intelege strainii din harababura asta care nu se mai termina...

Smile

Nu cred ca au prea multe de zis

Nu cred ca au prea multe de zis. Cu harababura latina i-au obisnuit de mult timp italienii, francezii, cu guverne schimbate ca pe sosete, prim ministri colaboratori activi ai Mafiei, amante oficiale si casatorii paralele cu copii paraleli etc etc.

As zic. chiar ca Romania e o tara inca decenta fata de Italia sau Franta. Dl Basescu de exemplu a iubit-o pe dna Udrea atat cat s-a priceput el si i-au permis erectiile dar nu i-a facut copii, cum a facut Mitterand. S-a multumit doar pe cei din casatoria oficiala desi nu sunt prea reusiti.

Romania ar fi devenit insa o tara bananiera daca acum gestapoul basist ar fi invins si pensionarul Basescu ar fi reusit sa doboare inca un guvern prin micile lui invarteli securistice. Din fericire nu n-a intamplat asa.

Ce se va intampla cu dosarele penale ale lui Victor Ponta dupa ce nu va mai fi prim ministru pe mine unul ma lasa nemuritor si rece, nu ma intereseaza personajul.

Vezi, totul este sa ne situam

Vezi, totul este sa ne situam in comparatia potrivita. Si suna simplu, asa cum le asezi tu. Nu ne ramane decat sa ne ferim de justitie, pe cat posibil, ca de naiba! Sau poate ca exista si o logica in toate astea, care nu razbate pana la mine...

O parte importanta din jobul

O parte importanta din jobul unui psihoterapeut este sa simplifice lucrurile, de aia incerc sa le fac mai simple. Laughing out loud

Justitia este buna cata vreme nu devine instrument politic. Medicina este buna cata vreme nu devine instrument politic. Miscarea sindicala este buna cata vreme nu devine instrument politic. Mai zic?

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole