Skip to Content

Dl. Ghiţănştain si flotarile lui logice

Dl. Ghiţănştain (sau cum se scrie, ca la astia nu stii niciodata precis cum se scrie corect, cum se pronunta corect sau ce e corect in general) a propus de curand poporului roman o flotare logica spre luare aminte: ceva cum ca (citez din memorie) asa cum in SUA afro-americanii (negrii adica) au facut rapid trecerea de la organizarea de dormitor de pe plantatii la organizarea politica de tipul I have a dream tot asa ar trebui ca afro-romanii nostri sa faca trecerea de la organizarea locala, de grupuri mici operand in autobuze etc la organizarea mai mare politica. Partida rromilor gen.

Buun. Am tras adanc aer in piept, am bagat repede un lamaze ca sa imi recapat suflul grav perturbat de la flotarea logica si am incercat sa inteleg cam ce ar vrea omu' sa zica. Inainte de toate ca afro-americanii de care face dansul vorbire n-au venit ei in America asa, de plictiseala, ci au fost adusi cam cu japca pentru cules bumbacul, una, alta. Remember?

Pe afro-romanii dlui Ghiţănştain nu i-a adus nimeni cu japca in Romania, au venit de bunavoie in acele valuri de schimburi culturale care sa faceau in Evul Mediu timpuriu. Eu unul asa am inteles de pe Wikipedia, in fine, nu sunt istoric, nu ma pricep.

Afro-americanii din America nu se bat cu pumnul in piept ca ei sunt alta natie, cu alta limba, alta cultura. Ei vor doar sa se integreze. Adica sa foloseasca aceleleasi autobuze, aceleasi facultati si aceleasi toalete ca americanii albi. Iarasi nu se aplica. In Romania (cel putin in partea de Romania unde locuiesc eu) autobuzele au fost intotdeauna multiculturale, spre drama multor portofele. Inclusiv al meu, de vreo doua ori.

Ultimul punct din flotarea logica a dlui Ghiţănştain care o face total nepotrivita este muzica. Pai bine bre, matale ai ascultat vreodata muzica de negri? Un nigro spiritual, un blues, alea, alea? Aia e muzica adevarata, tata, doar si pentru aia ar trebui sa va iubiti negrii.

Sefu', matale ai ascultat vreun nigro spiritual din Romania? Un Guţă, un Adrian Piticania Minune? Baga un search pe youtube, ca gasesti. Daca asculti si iti place atunci asculta in continuare si lasa-ne pe noi, romanii sa ascultam ce muzica ne place noua, nu ce muzica place altora.

Merci pentru intelegere, sefu' si te-am pupat pe portofel.

Si la final o dedicatie pentru sufletul si natzia lu' matale aia mare, din partea afro-rromanilor Gutza si Florin Universalul, ca tot aveti voi vocatia universalitatii.

Comments

Din punct de vedere istoric,

Din punct de vedere istoric, tiganii nostri au cam fost adusi tot cu forta, adica tot un soi de sclavi precum afro-americanii...Pe plaiurile mioritice, astia nu se numeau sclavi, ci robi...Nu te gandi la Robin Williams, sau macar Robie Williams, n-ai nicio sansa...Laughing out loud

Tiganii au fost dezrobiti de-abia prin secolul nouaspe...

Ma intreba o ruda d'aia de-a mea de pe la cercul polar de nord, de ce sunt asa de multi, si de ce sunt atat de diferiti...

La fel ca si tine, am tras aer adanc in piept, si am despartit intrebarea in doua: treaba cu faptul ca sunt multi si foarte vizibili, vine din esenta toleranto-cre(s)tina a poporului roman...Rubedenia mea cu ochi albastri, imi sopteste atunci cu juma' de gura, precum ca si ei AU AVUT ceva plimbareti d-astia dar, pentru ca pe la ei, prin partile alea, era o lege care zicea ca n-ai voie sa faci puradei daca nu stii sa scrii si sa citesti, ramasa de prin Evul Mediu mijlociu, ei n-au guristi tristi precum noi...

Imi venea sa-mi smulg parul de furie pe Mihai Viteazul, pt ca nu a dat si el o lege d-asta! Si, serios vorbesc, am de gand sa-i scriu lui Ponta, poate peste vreo 500 de ani ne facem si noi bine...

re: tiganii nostri au cam fost adusi tot cu forta

daca tu vrei sa imi spui ca il trimitea Mihai Viteazu pe fra'su in India dupa tigani asa cum il trimite Basescu pe fra'su dupa tigari, alta da-mi voie sa ma indoiesc.

Stiu ca unii tigani au avut un statut de 'rob' (indiferent ce-o fi insemnat si asta) dar situatiile sunt complet diferite.

SUA au descoperit demult puterea culpabilizarii

Dl. Gitenstein (ca de altfel toti ambasadorii SUA) tocmai pentru asta este platit, si anume sa nu ne lase sa ne relaxam prea tare.

SUA, ca multe alte state au descoperit demult puterea culpabilizarii. Atunci cand cineva, o persoana, un grup, o tara, se simt vinovati pentru ceva anume sunt mai usor de manipulat.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole