Skip to Content

Din codru rupi o ramurea, ce-i pasa codrului de ea

Astazi a fost o zi tare grea pentru relatia mea - oricum destul de abrupta - cu feisbucul. Mi-a adus aminte din 5 in 5 minute de ce nu imi place reteaua asta. De abia imputinasem mesajele cu "draga prietene, vreau sa am o legatura privata cu tine" (e tzeapa, baaa, terminati-o!) prin dezabonarea de la emitatorii lor cand a izbucnit o noua sarja de mesaje, de data aceasta pe baza de Eminescu.

Tre' sa fac o paranteza aici si sa va spun ca mie nu prea mi-a placut Eminescu niciodata. Atunci cand l-am citit adica, ca acum nu il mai citesc deloc. Nu intru prea mult in detalii, sa zicem doar ca nu e pe gustul meu.

Dintre cei old-school imi place mai mult Cosbuc, de gustibus. Iar dintre astia mai apropiati de noi imi place si Stefan Augustin Doinas (suficient de mult incat sa nu ma deranjeze ca a fost turnator la securitate), Radu Gyr (suficient de mult ca sa nu ma intereseze activitatile lui extracuriculare) si ar mai fi si altii, daca vrei povestim pe chat despre ei.

Astazi mi-am adus aminte citind nesfarsitele statusuri cu copy/paste din Eminescu, ca exista mai multi 'poeti nationali'. E ca la fotbal, chiar daca fotbalul e 'sportul rege' exista si rugby. Si rugbyul e misto. Unii ar zice ca e chiar mai misto decat fotbalul.

Dar mai grav nu este ca exista si alti poeti 'nationali' (apropos, cine decide ce poet e suficient de valoros ca sa primeasca eticheta de 'national'?) ci faptul ca pana astazi, cand probabil televiziunile au declansat isteria asta eminescoida nicio pitzi nu era chinuita de amintirea lui Eminescu. Pe feisbuc era pace si liniste, poze cu pisi si catze, business as usual. Insa azi fiecare si-a adus aminte poezii "dragi" de Eminescu, din care au simtit nevoia sa impartaseasca cu ceilalti.

Un fel de Blackfriday cu bucatzele de Eminescu, care mai de care incercand sa ne convinga ca l-a citit pana la ultima strofa, ba unii chiar si pe ziaristul Eminescu. Sigur, ziaristul ala nationalist si xenofob, care daca ar mai scrie ceva astazi ar fi saltat a doua zi cu mascatii, mai ceva ca bizonul ala de le oferea bani doamnelor cu sterilizarea voluntara.

Daca e sa ii crezi dupa ardoarea cu care posteaza din Eminescu ai zice ca sunt oameni care recita Eminescu in RATB, prin openspace-urile corporatiilor patriei, prin cluburi. Ma indoiesc. Ma indoiesc ca 98-99% din traficantii de Eminescu de astazi de pe FB si-l aduc aminte in restul de 364 de zile ale anului. As face si pariu, dar n-am cu cine.

Ma indoiesc ca si-ar fi amintit ceva de Eminescu astazi daca nu ar fi bagat de dimineata plasma in priza in timp ce se facea cafeaua.

Asa ca pe versul unui alt national imi zic si eu in barba "din codru rupi o ramurea, ce-i pasa codrului de ea" si scot bifa de la "Show in News Feed". In mod repetat, mai multe ramurele rupte, mai putina dezordine pe wall.

Mai scapam de pisi, catze si mai nou, Eminescu. Jeez!

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole