Skip to Content

dezvoltare personala

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Mai lasati, bre, perfectionismul si traiti pur si simplu

Un studiu facut la universitatea din York indica o corelatie pozitiva intre perfectionism si sinucidere. De aci si teoriile si speculatiile de ce perfectionistii ar fi predispusi la una, alta.

As face o aroganta si m-as risca si eu cu o teorie adhoc. Stim cu totii ca sinuciderea este de multe ori un fel de invitatie perversa la dialog. Un fel de "cum v-ar fi ba, fraierilor, fara mine?" Sau "nu ma meritati, ia sa ramaneti voi fara mine" etc.

De aceea si atat de multe tentative de sinucidere. Ce-i aia "tentativa de sinucidere"? E ca si cum ai spune "tentativa de facut cafeaua". Pai ori faci cafea, ori nu o faci. De ce ti-ar esua? Din motive tehnice? Iti esueaza pentru ca nu vrei sa iti reuseasca. Smile

Ce facem cu cei care intarzie tot timpul?

Nu stiu cum sunteti voi dar eu urasc intarziatul. Urasc si atunci cand intarzii eu (dap, ocazional mi se mai intampla, de regula din bune motive) si atunci cand intarzie cel cu care trebuie sa ma intalnesc.

Cea mai mare parte a situatiilor cand cineva intarzie au o legatura cu self-managementul. Acele mici decizii pe care le luam pentru a duce la bun sfarsit un proiect, mai mare sau mai mic.

Iar a ne intalni cu cineva la timp e deja un mic proiect in sine.

Syndicate content


Smokers