Skip to Content

Despre dulai nucleari, maidanezi nucleari si (in)satisfactii orale

O stire care poate pentru multi romani inecati in taxele si impozitele regimului basesco-pontic a trecut neobservata: sase puteri mondiale au ajuns la un acord istoric cu Iranul

De unde un observator superficial si grabit ca mine poate trage cateva concluzii geopolitice rapide.

1. Lumea nu e un loc al egalitatii intre catzei, ci exista in continuare super-puteri adica super-dulai care fac legea geopolitica.

Nu mai este demult o lume bipolara, nu este insa nici 'monopolara' cum ar vrea unii si se tem altii, ci e lume complicata, cu mai multi jucatori majori. SUA, Franta, Germania, Anglia, China, Rusia sunt super-dulaii lumii in care traim. Ceilalti (Romania gen) sunt caini mai mici sau mai mari care se ascund in spatele dulailor.

ONU e un fel de Mos Craciun, cei mici cred in puterea lui, cei mari zambesc discret si se prefac ca si ei cred.

2. Super-dulaii nu sunt obligatoriu dulaii nucleari

Cel mai bun exemplu este prezenta in gasca dulailor a Germaniei, tara lipsita de posibilitati nucleare (sau cel putin asa stim noi) dar plina de multe alte posibilitati. Germania n-are colti dar are bani, ceea ce o face sa fie o super-catzea dispusa la imperechere tot timpul. Yummy Smile Adica e nelipsita din compania super-dulailor nucleari.

Un alt exemplu este absenta din lista a caini raiosi, dar cu coada nucleara pe sus: Pakistan, India, Coreea de Nord si, evident, Israelul. Un fel de maidanezi nucleari, cum ar veni.

Poate ca de fapt acesta ar trebui sa fie cel mai important argument pentru tarile Lumii a Treia care viseaza atomi verzi pe pereti: se mananca mai bine in Pakistan de cand au descoperit fisiunea atomica? Nu. E viata in Pakistan mai sigura? Intrebati-l pe Ben Laden care a murit impuscat in cap de un comando american chiar in casa lui din Pakistan. Intrebati-i pe cei care mor lichidati de dronele americane care bantuie nestingherite aerul Pakistanului.

3. Dulaii mondiali isi doresc pacea, cel putin pe moment.

Inclusiv dulaul american, obosit de la luptele continue pentru a-si pastra pozitia de alfa-dulau, obosit de dezordinea (economica) din propriul cotetz, obosit de castronasul cu mancare care in ultimii ani a devenit tot mai mic.

Chiar si dulaii mari obosesc uneori si au nevoie de o pauza. Spre norocul nostru, al locuitorilor din statele-catzelusi.

4. Maidanezul statal Israel isi doreste in continuare dezordine, dar fara sa (mai) aiba sprijinul neconditionat al super-dulailor, ca pana acum

Israelul joaca un rol special in lista maidanezilor nucleari. Sigur, e luat in continuare in serios, ca un chihuahua isteric care are o boala grava, care poate sa puna in primejdie sanatatea tututor dulailor aflati in preajma lui. Si a celorlalti caini statali, care nu au posibilitati in luptele pentru ciolanul geopolitic dar au ghinionul sa traiasca pe aceeasi planeta cu statul Israel.

Israelul este un maidanez statal devenit nefrecventabil, fara insa ca marii dulai sa poata - din motive obiective - sa o latre cu voce tare.

Metafora cu cainele Israel nu imi apartine, ci a fost propusa de chiar de un fost ministru israelian al apararii, legendarul Moshe Dayan:

"Israel must be like a mad dog, too dangerous to bother"

Asa ca nu putem sa spunem ca nu stim care e politica externa a Israelului, chiar de la sursa. Mad doggie...

De aci si modestele mele reflectii despre acordul marilor puteri cu Iranul.

"Cainele turbat" a devenit "maidanezul isteric", care nu se mai potriveste cu adunarea selecta a super-dulailor.

Poate tocmai de aceea super-dulaii mondiali s-au hotarat sa dea totusi o sansa pacii mondiale, sa ignore chitaiturile isterice ale maidanezului nuclear din Orientul Mijlociu si sa consolideze pacea, atat cat se poate.

De distrus Afghanistanul a fost simplu, cu Irakul a fost relativ simplu (remember deep penetration?), Libia, Egiptul au fost jenant de simple, Siria a creat unele mici maraieli inter-dulai (Rusia-SUA-Franta gen) insa cu Iranul insa nu e mai atat de simplu.

Iranul este o tara cu 80 de milioane de suflete, mai multi decat englezii, mai multi decat francezii, la fel de multi ca nemtii. A 17-a ca populatie in lume. Iranul este o putere economica, o cultura care conta deja cu vreo 3000 de ani inainte de Hristos, Iranul este o voce respectata in lumea islamica.

Iranienii au coloana vertebrala (am cunoscut personal cativa) si au relief cu munti si multe pesteri. Iar coloana vertebrala si pesterile fac casa buna cand e vorba de rezistenta. Ar mai fi si detaliul deloc de neglijat ca Iranul e unul dintre producatorii mari de petrol. Si pana mai ieftinesc nemtii masinile electrice chestia asta cu petrolul ramane importanta.

Asadar partida de sah geopolitic din Lumea de Mijloc a ajuns intr-o zona in care necesita unele schimbari de viziune si stil de joc.

"Cainele negru" (pun intended Smile ) a spus ca s-a ajuns la "un acord istoric". Netanyahu a spus ca s-a ajuns la "o greseala istorica". Na, tot un fel de istorie, vazuta din parti diferite ale istoriei. Ori de cate ori America si Israelul vad acelasi lucru in moduri diferite inseamna ca exista o sansa pentru noi ceilalti.

Probabil ca la acordurile internationale e ca la sexul oral, evaluarea satisfactiei depinde decisiv de care parte a penisului geopolitic te afli.

Pot doar sa presupun ca in acest acord istoric intre puterile lumii si Iran, "cainele turbat" al domnului Moshe Dayan, Israelul, s-a cam aflat de partea cea lipsita de satisfacii a penisului. Mazel tov!

Si putem doar sa speram ca prin acest acord istoric planeta noastra a devenit un pic mai sigura si mai buna pentru specia noastra...

Ham-ham Smile

Comments

ai dat-o pe povesti cu

ai dat-o pe povesti cu cainele alb si cainele negru?

O forma interesanta de a discuta politica :)

O forma interesanta de a discuta politica Smile

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole