Skip to Content

De ce nu mi-as dori ca Elena Udrea sa fie arestata?

Cu riscul de a fi acuzat de basism de vreun cititor mai superficial o spun cu subiect si predicat ca nu imi doresc ca doamna Udrea sa fie arestata.

Nu din solidaritate cu femeia haituita cum incearca o aroganta SOV ci din cel mai pur pragmatism.

Elena Udrea este una din cele mai insalubre "Elene" din istoria Romaniei, probabil ca mai insalubra chiar decat Elena Lupescu sau Elena Ceausescu. (Celelalte doua ante-hulite elene avand totusi o scuza, au avut de-a dreapta lor cate un barbat cu cojones, unul si-a parasit regatul pentru Elena lui, celalalt a intrat cu ea de mana in istorie)

Elena Udrea a fost promovata de la o modesta ventuza periferica a caracatitei coruptiei din Romania pana la a fi bratul principal al caracatitei, facand si desfacand guverne, afaceri si destine. A ajuns bratul care prindea hrana si o ducea cu grija la ciocul lacom al caratitei.

Elena Udrea fost probabil unul din cei urati si huliti politicieni din Romania in cei zece ani in care si-a vanturat suncile si parul vopsit prin fata camerelor de luat vederi. Cu siguranta cerinte elementare de igiena a vietii publice ar cere ca insalubrul personaj sa fie extras din viata publica si pus intr-un loc mai ferit. Cu toate acestea eu cred ca noua, romanilor, ne-ar fi mai bine daca Elena Udrea ar ramane in libertate. Cel putin pentru o vreme.

In spaima care a cuprins-o in ultimele zile, de cand este in cadere libera, de cand toti cei apropiati ei au fost luati rand pe rand de catre mascati Elena Udrea a inceput sa turuie vrute si nevrute pe la televiziuni, ziare, cui vrea s-o asculte, incercand parca sa-si construiasca cu ajutorul cuvintelor un cocon protector care s-o apere de contactul cu solul in urma cazaturii.

Chiar daca, evident, Elena Udrea spune si multe prostii, amestecate printre prostii se scurg si lucruri interesante. Cum ar fi mecanismul prin care functiona caracatita basista. Cum toti interlopii acestei lumi mergeau frumos pe "cale ierarhica" (intr-o hidoasa ierarhie a lumii subterane a coruptiei) la cineva din anturajul unui Mircea Basescu sau unei Elena Udrea, iar apoi acestia decideau daca respectiva problema era dusa "mai departe" pana la presedintele-jucator sau nu.

O poveste atat de ireala a ultimilor zece ani din viata romanilor incat nici amatorii de scenarii conspirationiste tind sa nu o creada la prima auditie.

Elena Udrea zilele acestea tot da din casa. Unii spun ca din speranta ca se va salva. Altii spun ca din dorinta de razbunare. Altii cred ca e doar din categoria "politicienii speriati spun lucruri traznite". Elena Udrea spune si ceea ce stie si ceea ce crede ca stie. Ne intereseaza mai putin Weltanschauung-ul Elenei Udrea, sfaturile ei de viata pentru tineri, insa ne intereseaza ca romanii sa afle cum au trait in ultimii zece ani.

Daca ar fi arestata probabil ca socul saltelei rau-mirositoare din arestul politiei ar trezi-o din transa din care se afla acum si ar tacea. Si ar fi pacat, pentru ca romanii, de la profesionisti (anchetatori, juristi, istorici) pana la simpli voyeuri ar afla cate ceva despre anatomia si mai ales fiziologia caracatitei basiste.

Elena Udrea trebuie lasata in libertate pentru a vorbi in continuare.

Comments

Sau este exact ceea ce a

Sau este exact ceea ce a cautat cu strategia asta de 3 lei. Sa creada oamenii chiar si cei oleaca mai inteligenti ca valoreaza mai mult in libertate decat inchisa. Cine a transformat mass-media in "the ultimate manipulation weapon" a fost copchil destept.

daca tot e sa facem scenarii

daca tot e sa facem scenarii eu in general aleg scenariul cel mai plauzibil.

In cazul clanului Basescu, ca in cazul tuturor clanurilor mafiote din istorie mi se pare cel mai plauzibil sa incerce sa se sacrifice un locotent-doi pentru a-l salva pe The Mighty Godfather.

De aceea, oricat de mult m-ar mangaia pe glanda incatusarea Elenei Udrea in acelasi timp ma si intristeaza sa vad ca este doar un os mic si fara carne aruncat poporului roman infometat de justitie.

Da, lasata pana nu va mai

Da, lasata pana nu va mai avea ce sa spuna si apoi arestata. Smile

exact ce ziceam si eu.

exact ce ziceam si eu. Laughing out loud

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole