Skip to Content

De ce iarna nu-i ca vara si Iohannis nu-i ca Basescu

Am intalnit in ultimele zile pe ici, pe colo prin mlastinile online-ului pe unde mai calc uneori parerea cum ca actualul presedinte Klaus Iohannis nu il va baga inauntru pe fostul presedinte Traian Basescu dintr-un fel de solidaritate pragmatica, adica din frica. Frica cum ca si lui i s-ar putea intampla fix acelasi lucru dupa cinci sau zece ani.

Mie acesta idee mi se pare o prostie din doua motive mari si late.

1. Nu presedintele in functie baga inauntru pe cineva, ci, fireste, justitia. Ok, nu suntem naivi, stim cu totii ca justitia mai primeste cate un bocanc prezidential in cur la nevoie, bobarnace motivationale dar ideea de baza ramane, presedintele nu aresteaza pe nimeni. Eventual il gratiaza, daca are ceva de castigat din asta.

2. Daca nu furi cu disperarea cu care a furat Basescu nu cred ca ai motive serioase sa iti fie frica pe post de fost presedinte. Sau fost ministru. Sau fost deputat. Sau fost magazioner. Sau fosta femeie de serviciu. Sau fost orice.

Adversarii lui Basescu care au ajuns in puscarii au ajuns din doua motive conjugate, primul ca au fost adversarii lui Basescu si al doilea ca au facut chestii penale.

Daca Basescu se limita doar sa isi bage adversarii in puscarie fara sa fure nu ar fi avut de ce sa-i fie acum teama. Problema lui este ca a vrut the best of two worlds si le-a facut pe amandoua. A vrut sa fie si justitiar si corupt in acelasi timp.

Asa ca acum are dusmani SI este SI vulnerabil. Sau puscariabil, cum ii placea lui sa spuna.

Daca presedintele Iohannis se va limita sa practice doar un singur sport din cele doua favorite ale lui Basescu, fie sa isi haituiasca cu justitia adversarii politici si sa o lase mai moale cu furatul, fie sa fure si sa mearga pe principiul live and let live nu cred ca are vreun motiv sa se teama.

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole