Skip to Content

Dana Blându este "Vocea României"

Probabil ca ati auzit deja de doamna invatatoare Dana Blându. Este o invatatoare care se ratoieste la parinti cum ca au cotizat cam putin si "cadourile" de Mos Craciun sunt cam anemice.

N-am sa va (re)povestesc eu acum ce zice doamna spagara, daca doriti puteti sa o ascultati in clipul de mai jos.

Eu insa as vrea sa va marturisesc ca nu inteleg de unde valul acesta generalizat de indignare pe la tv si prin blogosfera impotriva invatatoarei Dana Blându care cere bani de la parinti. Cu pseudo-argumentele sfasietoare ca "are salariu si n-ar trebui sa ceara bani".

Cu cate o "Dana Blându" care este platita sa faca ceva dar cere bani ne intalnim pe strada in Romania in fiecare zi, ceas de ceas.

Ati fost vreodata la medic? Spitalele gem de angajati de tip "Dana Blându". De la portar, receptie, asistente, medici, pana la directori. In zilele in care nu sunt vizite daca nu ii dai portarului zece lei nu iti vezi copilul proaspat nascut. Asistentei daca nu ii dai zece lei iti face injectia in membrul gresit. Toti au leafa DAR toti asteapta sa fie platiti extra pentru ceea ce fac.

Nu doar bolnavii dau spaga medicilor, ci si fabricantii de medicamente. Poate ca nu stiati, dar in fiecare zi o armata de doamnisoare bine imbracate, bine parfumate viziteaza medicii din Romania avand sacosele pline cu gadgeturi, cu invitatii la evenimente pline de haleala&bautura, cu propuneri de colaborare pe bani pentru pseudo-studii medicale care nu intereseaza pe nimeni (=spaga legala...). Chiar si asistentele (altminteri neinteresante pentru industria farma) mai primesc cate un halat, un ceas de perete, etc., ca nu se stie niciodata.

Ati fost vreodata la un service auto? Mecanicului (care, sigur, este platit de patron pentru ceea ce face) daca nu ii dai ceva s-ar putea sa nu lucreze prea ingrijit, mai uita sa stranga bine o piulita, etc.

Exista si patroni care stiu cum sta treaba si iti explica din start. Mi-a spus mie un domn patron in timp ce imi facea devizul "sa ii dai baiatului si ceva, maxim o suta, nu mai mult, e ok" Maxim o suta, da?

Ati trecut vreodata cu masina pe la RAR? Partea masinii cea mai bine examinata de catre inspectorii RAR (si prima de altfel) este scrumiera. Daca scrumiera nu e in ordine, nimic nu e in ordine. Nu noxele, nu seria caroseriei, nu directia, nu franele. Scrumiera. Va las sa ghiciti voi de ce scrumiera e asa de importanta. Oare ce se asteapta inspectorul RAR sa gaseasca ascuns in scrumiera? Ia sa vedem, ghiciti? Laughing out loud

La blocul din Bucuresti in care am locuit pana de curand in fiecare luna se strica cate ceva. Acel "ceva" se reflecta in fiecare luna in ceva bani in plus la intretinere pentru fiecare apartament. Proprietarii de apartamente mai curiosi, care intreaba ce anume s-a stricat primesc raspunsuri vagi, ostile. Un fel de "bah, tu pe ce lume traiesti? doar nu iti imaginezi ca eu, ca administrator pot trai doar din leafa pe care mi-o dati voi" Administratorul nu prea are cui si pe ce sa ceara spaga, asa ca isi inventeaza singur spaga cu reparatii inexistente. Nu ma credeti? Cand ati verificat ultima data pe ce anume dati bani la intretinere?

Doamna invatatoare Dana Blându nu face altceva sa traiasca in Romania ca toti romanii. Adica dand si cerand spaga. Ba mai mult, cu o candoare care ar trebui premiata doamna invatatoare spune cu subiect si predicat: "este in politica romaneasca, balcanica sa SE ofere"

Intr-o tara in care ministrii primesc cadouri portbagaje pline cu caltabosi, prim-ministrii termopane, intr-o tara in care presedintele isi face cadouri case si vile apartinand statului voi ce-ati vrea, ma, ca invatatoarelor sa le dati de Mos Craciun o ciocolatzica, ma? Aa? Laughing out loud

Sa mai zic ceva de alegatorii care primesc spaga in ziua alegerilor galeti de plastic si sticle cu ulei? Nu mai zic.

Eu cred ca prin vocea doamnei Dana Blându se aude vocea intregii Romanii. O Romanie bolnava de coruptie cronica, de la vladica la opinca. Doamna Dana Blându e emblematica, ar trebui pusa pe steagul Romaniei sau si mai bine ar trebui impaiata si pusa in holul Palatului Parlamentului, ca sa ne readuca aminte in fiecare zi cine suntem.

Daca nu sunteti de acord cu mine sunteti liberi sa ma contraziceti. Aveti formularul de comentarii mai jos.

Comments

MÂȚA BLÂNDĂ ZGÂRIE RĂU

FABULĂ

O întâmplare tristă, cu morală,
S-a petrecut, deunăzi, într-o școală
În care-nvață doar pisici bogate,
De rasă, altfel spus, aristocrate,

Ce nu mergeau la școală-așa, degeaba,
Ci învățau de mici cum şade treaba:
De nu oferi plocoane peste tot,
De-o viață fără griji... te-ai lins pe bot!

Învățătoarea lor, din rasa "Blândă",
Era, de fapt, o fiară cam flămândă
Și-oricâte daruri scumpe-ar fi primit,
Întruna se punea pe miorlăit:

- Vai mieeee! Nu mi-aaau dat ce mi-aaaam dorit!
Cu-așa cadou, parol, m-aaaau umilit!
Și doar le-am spus: nu vreau un dar comun,
Dar parcă-s oi, căci nu pricep ce spun!

Mă uit la ce-am primit și mi-e rușine,
Atâta preț pun, oare, ei pe mine?
Un mouse merit eu, un șoricel?
(E drept c-avea și-un laptop lângă el...)

Ei n-au aflat că-n școlile de fițe
Se mișcă mai energic din codițe
Şi că-n sistemul nostru, cel balcanic
Te-aliniezi cu un efort titanic?

Spre-a-i educa, mai fac o încercare
Și, de-i nevoie, apelez la gheare
Și am să-i "rog frumos" să cotizeze,
Că doar nu-s mâțe, scuze, maidaneze!

În plus, pisoii lor o să învețe
Că-n viață-i important să dai "binețe",
Iar cel ce nu va ști să dea obol,
Va crește imoral, cu suflet gol.

Așa că, la ședința cu părinții,
Și-a arătat și ghearele, și dinții,
Iar dacă unul miorlăia ceva,
Ea, hotărâtă, maul i-l lua,

Căci nu-i lipsea tupeul, nici curajul
Și, adaptându-și frumușel limbajul,
Pe înțelesul lor, le-a explicat
Cam cât și ce-ar mai fi acum de dat.

Și le-a mai spus, așa făr' de rușine
Că trebuie să iasă clasa bine
Și-onoarea să și-o reabiliteze,
Deci, vor pleca, prin școală, să "ureze"

La mâța-șefă, la cotoii care
De pază stau, săracii, la intrare,
La psiholog, la bibliotecară,
La-ngrijitoare și la secretară.

Povestea, însă, s-a sfârșit urât:
Părinții n-au dat bani... Au dat-o-n gât!
Iar dacă un proverb ne spune-așa:
“O mâță blândă rău va zgâria”,

V-anunţ că, azi, morala-i inversată
Și mâța Blându este "zgâriată”,
Căci alte mâţe i-au venit de hac
Atunci când a umblat cu "mita"-n sac!

Valu slavi

Cred ca vei avea mare succes daca scrii texte pentru maneliștii Vijelie, Salam, ...Parizer si alții.Faci si tu un ban de epigramist deștept. Mila pentru tine....

Nush' de ce zici asta, mie

Nush' de ce zici asta, mie mi-a placut epigrama respectiva. Ma rog, poate un pic cam lunga dar altfel ok.

Ca sa iti fie mila de cineva ar trebui sa stai mai bine decat acel cineva, iar comentariul tau nu ne lasa sa intelegem de ce tu crezi ca stai mai bine decat autorul epigramei.

Cat despre Dana Blându, cea se plangea ca e spaga cam mica, ramane cum am stabilit, ca poate fi lejer unul din simbolurile jegului din Romania. Alaturi de ministrul Remes, cel cu spaga in caltabosi sau profesorii universitari care cer spaga in natura.

OMG!

OMG! Laughing out loud

Tu ai scris-o?

Da

Eu am scris fabula, fiind revoltată de ceea ce se întâmplă. Și eu lucrez în învățământ, de 26 de ani. De mulți ani, nu mai primesc de la elevi nimic. Am decis să nu primesc nici măcar flori sau mărțișoare. Poate, peste ani, elevii mei își vor aminti și vor proceda la fel...

Fabula

Întâmplator cunosc autoarea fabulei,
Pinochio zice ca n-a mai primit cadouri!!
Ii creste nasul...

La adapostul anonimatului oricine poate zice orice

La adapostul anonimatului oricine poate zice orice. Doar din plictiseala sau avand anumite interese.

Nu am nimic impotriva anonimatului, comentariile anonime sunt binevenite pe blogul meu dar asta nu inseamna ca sunt si 100% credibile. Wink

Ai talent, ar trebui sa insisti cu fabulele

Ai talent, ar trebui sa insisti cu fabulele. Serios.

Revenind la martisoare e totusi o exagerare. Daca un copil vrea sa iti dea o floare sau un martisor eu zic ca e ok.

Am avut o intelegere similara cu fiica mea mai multi ani ca atunci cand e ziua mea sau Mos Ceva sa nu imi ia cadouri costisitoare ci sa imi aduca ceva facut de ea: un desen, o acuarela, etc. Ne-am inteles perfect si m-am bucurat de fiecare data de cadourile "personalizate".

Poate ca ai putea negocia cu copiii ceva similar. Si anume sa le spui ca nu primesti decat ceva facut de ei insisi.

Insist, cum să nu...

De fapt, eu iau umorul în serios. Sunt membră a Uniunii Epigramiștilor din România. Dacă-l întrebi pe prietenul Google de mine, îți va spune mai multe.
Revenind la subiectul discuției, am munți de felicitări și desene realizate de elevii mei. Uneori, și în pauze îmi desenează inimioare și flori.

Așadar, primesc asemenea lucruri realizate de ei, cu valoare de amintire. Doar atât și mă simt foarte bine de când am luat această hotărâre.

In cazul asta, felicitari. Nu

In cazul asta, felicitari. Nu stiam ca exista o Uniune a Epigramistilor, te mai asteptam cu epigrame si pe aici. Laughing out loudSmokers | video_youtube