Skip to Content

curiozitati inutile

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Aceste imnuri inter-conectate

Am o relatie love/hate cu wikipedia & friends. Adica scormonesc mai tot timpul dupa cele mai inutile informatii posibile, informatii fara de care viata mea ar fi 100% la fel iar atunci cand le gasesc unele imi dau dureri de dinti.

Bunaoara azi noapte am aflat ca trei tari africane, Zambia, Tanzania si Africa de Sud au acelasi imn de stat, melodia este practic identica, difera doar textul. La Africa de Sud imnul este diferit de el insusi Laughing out loud , adica au pus cele cinci strofe in cinci limbi diferite, ca sa multumeasca pe toata lumea, ca sunt multi si nemultumiti unii de altii. Au pastrat o strofa veche in afrikaans si una in engleza si au mai adaugat altele pentru noii veniti la oala puterii.

Intrebare pentru cutzofili

Din categoria "curiozitati inutile" am o intrebare, retorica desigur, pentru cutzofilii de pretutindeni. Cand spun "cutzofili" ma gandesc la cei care ne spun ca orice caine este animal si are drepturi.

Sa ne imaginam pentru un minut ca Romania ar avea in mod miraculos resursele economice ale Norvegiei. Apare de undeva o sursa uriasa de venituri, mai mult decat ar putea sa fure politicienii nostri si sa consume asistatii nostri social. Mai mult decat mananca pensiile obraznice ale militarilor si judecatorilor. Mai mult decat alocatiile pentru copii ale cetatenilor europeni de etnie rroma care locuiesc in Romania. Mai mult decat pot suge ONG-urile de toate culorile curcubeului.

Deci ne raman niste bani nesfarsiti cu care nu stim ce sa facem.

Syndicate content


Smokers