Skip to Content

Cum sa-ti maresti sansele de supravietuire ca sofer in SUA?

Un american se plimba linistit cu masina proprie, inmatriculata si cu taxele la zi impreuna cu partenera si cu copilul. Intamplarea facea ca toti trei ocupanti ai masinii sa fie negri, dar asta n-ar fi trebuit sa fie o problema intr-o tara obisnuita, cum este SUA, unde nu e interzis prin lege sa fii negru sau daca esti negru nu e interzis sa ai masina ta, mai ales daca esti cu taxele la zi.

Buun. Si cum se plimbau ei asa, ca afro-americanii i-au oprit pe un drum niste politisti albi. Care i-au cerut soferului permisul de conducere, ca asa fac politistii cand te opresc cu masina. In timp ce soferul scormonea prin torpedou dupa permis politistul s-a gandit ca daca soferul e negru e posibil sa fie periculos, asa ca l-a impuscat preventiv de patru ori. Da, de PATRU. Pentru ca se stie ca negrii sunt mai rezistenti si se poate ca un singur glont sa nu fie suficient pentru a-l incapacita. Omul a murit, oricat de negru si de rezistent era el, na patru gloante din alea cu fragmentare (ca doar din alea foloseste politia americana, din alea interzise de Conventia de la Geneva pe care americanii nu o semneaza ca gloantele alea au efect omorator mai bun) bagate de aproape si-au spus cuvantul. Partenera lui ramasa in viata l-a intrebat pe politist de ce l-a impuscat. Asa ca politistul a considerat-o periculoasa si pe ea, a scos-o afara din masina si a legat-o bine, ca sa nu mai fie periculoasa. Copilul era mai mititel asa ca nu l-au considerat chiar asa de periculos chiar daca era negru si pe el nu l-au mai legat.

De la intamplarea aceasta nefericita unele persoane afro-americane din SUA care au si ele masina s-au simtit solidare cu soferul impuscat in timp ce isi cauta permisul asa ca au facut ceva proteste. Hau-hau-hau, muie politiei, din astea.

La unul din proteste unul dintre protestatari s-a gandit ca vorba multa saracia omului (poate de asta sunt si asa de saraci multi afro-americani) asa ca s-a gandit sa le arate politistilor cum e atunci cand te impusca cineva de-ampulea si ca a impuscat cinci dintre ei. Pe loc si mortal, ca pareau periculosi.

De aici a pornit (din nou) o lunga serie de dezbateri in SUA, da land of da brave daca e ok ca populatia generala sa aiba arme, ca na, armele ucid. Ii admir pe americani ca reusesc sa gaseasca timp si pentru dezbaterile legate de cum sunt impuscati cetatenii afro-americani chiar daca in majoritatea timpului politicienii americani par sa fie ocupati sa urecheze Romania pentru cum trateaza populatia afro-romaneasca. Din fericire pentru afro-romani nu cu gloante, ci doar cu ajutoare sociale si cu locuri fara taxa la facultati.

Nush' ce sa zic la dezbaterea cu posesia de arme, ca venind din Romania, tara europeana care limiteaza cel mai dur dreptul de a avea arme as fi subiectiv. Insa daca ma gandesc la cati oameni inocenti si neinarmati impusca in SUA politia cred ca limitarea dreptului populatiei de a avea arme n-ar schimba prea mult statisticile.

Oricum, eu tot am invatat ceva din povestea asta. Daca oi merge vreodata in SUA (cand s-or ridica vizele, ca eu la coada nu stau, sunt alergic la cozi si inclinatul la ghisee) si inchiriez vreo masina o sa imi lipesc permisul cu scotch pe geamul lateral, demontez torpedoul si ma dau cu fond de ten alb pe fatza, ca sa accentuez faptul ca sunt alb. Eventual pun si un abtibild cu "Jesus loves ya, white bro" sau "I hate guns", gen.

Sa incerc astfel sa imi maresc sansele de supravietuire cand ma opreste vreun politist.

de aici si aici.

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole