Skip to Content

Cum sa scapi de un troll invizibil de pe un grup de facebook?

M-am pricopsit pe unul din grupurile de facebook pe care le moderez cu un troll proaspat. Unul incredibil de rezistent la aluzii finutze si la stres. Asa ca m-am hotarat sa il dezabonez. Insa - surprize, surprize - trollul nu aparea in lista de membri, e o problema des intalnita la grupurile cu numar mare de membri. Iar sa cauti alfabetic intr-un grup de 6000 de membri e masochism pur.

Poate doar daca il cheama Aaron...

Din ciclul "avem un troll, cum procedam?". Marea problema e ca trollul cu pricina nu posta nimic. La posturi apare un link cu "ban member", spre fericirea moderatorilor. Insa trollul meu punea doar comentarii iar la comentarii nu ai ce sa le faci decat sa le stergi adlabam, pe rand, unul cate unul. Si parca nu mi-as petrece viata stergand comentarii pe facebook dupa altii.

N-o mai lungesc, am gasit o metoda, relativ simpla si curata pe care m-am gandit sa v-o spun si voua, poate aveti nevoie. Cel putin pana cand Facebook o sa angajeze niste ingineri buni, ca sa mearga bine cautatul in listele cu multi membri.

1. Aflati userid-ul trollului

Fiecare utilizator de Facebook are un user ID unic. Daca e tampitel si nu si-a personalizat numele de utilizator de facebook atunci user ID-ul e scris direct in adresa profilului. Daca si-a personalizat numele atunci va duceti frumusel pe iconul cu roata dintata, faceti mouseover pe linkul de "block", copiati linkul, il puneti in Notepad si gasiti ID-ul in coada linkului. Facebook se bazeaza pe acest ID in eventualele modificari si nu pe numele de utilizator care este atasat ID-ului.

2. Mergeti pe lista cu membrii grupului de facebook

Mergeti pe lista, alegeti un membru oarecare, mouse over peste "remove from group". ATENTIE: nu faceti click pe "remove from grup", ca dezabonati pe cineva nevinovat.

Apoi click cu butonul secundar pe link, "inspect elements" (folositi Chrome, nu-i asa?), apoi "edit atributes"

3. Schimbati ID-ul nevinovatului cu ID-ul trolului

Manevra asta care pare complicata (nu este) e necesara pentru ca linkul respectiv de stergere a unui membru nu functioneaza pur si simplu cu copy-paste din bara de adrese a browserului, Ponta-style, e nevoie sa fie rulat direct din pagina de Facebook. Asa ca editam pagina de Facebook, mai precis o copie statica din browser. Return, avem din nou pagina cu membri doar ca in linkul cu "remove" al unui membru anume se afla ID-ul trollului.

4. Apasati cu toata ura pe care v-a creat-o trollul cu mouse-ul pe butonul "Remove"

Partea buna e ca in confirmarea pe care Facebook o cere pune numele corect, cel modificat. Asa ca aveti un feedback imediat ca nu ati dezabonat persoana gresita.

Gata, s-a rezolvat, trolul invizibil de pe grup e istorie. Wink

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole