Skip to Content

Cum numar termenii dintr-un vocabular?

Daca va petreceti o parte din timp cu Drupal, asa cum fac eu poate ca v-a venit ideea de a vedea cati termeni aveti intr-un anumit vocabular. Fie sub forma de categorii fixe, fie ca etichete/taguri.

La categoriile fixe nu e prea mare problema, daca tot le introducem ad labam probabil ca in linii mari, plus minus una stim ce se afla acolo. Dar la freetagging?

N-am fost un fan al tagurilor libere, de fapt unul dintre motivele care m-au atras de la bun inceput la Drupal a fost modul strict, precis de a fixa categoriile, parca e un limbaj de programare procedural, parca e Pascal din clasa a VIII-a Smile Glumesc, n-am facut Pascal in clasa a VIII-a, atunci faceam socialism stiintific.

Sa revenim la freetagging. Asadar de cand am inceput orgia taxonomica numita freetagging am inceput sa am nelinisti vizavi de cate taguri am putut sa strang intr-un anumit vocabular. Nu foloseste la nimic insa uneori e amuzant sa stii.

Am inceput prin a arunca un ochi neglijent prin tabelele din mysql-ul drupalului. Nimic. Nada. M-am mai uitat un pic si pe forumurile de la drupal.org. Tot felul de discutii legate de numaratori dar aparent nimeni nu dorea sa numere tagurile.

Si tocmai cand ma pregateam sufleteste sa ma gandesc ce interogare sql savanta ar putea sa imi aline curiozitatea am vazut intr-un script oarecare pe forum ceva numit "taxonomy_get_tree". Hopa. Banuiala mea era ca tre' sa fie un array din care dezvoltatorii isi extrag una, alta.

Array era si manca-l-ar tata, continea toti termenii vocabularului dat. Asa ca visul meu s-a implinit usor, i-am dat sa numere elementele din array. Cu 'count', ca d'aia e php...

Cam asa adica:

$nr_etichete = count(taxonomy_get_tree(2)); // '2' e vocabularul care ma interesa

print $nr_etichete;

Asa ca mi-am incheiat seara multumit de mine, cu numarul tagurilor (acum numarate precis) in minte . Atat de simplu a fost. Drupal ruleaza.

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole