Skip to Content

Cum gasesc obiectele?

O colega care s-a ratacit prin Vama Veche si ma viziteaza se uita pierduta la interiorul mic al autorulotei mele ticsit cu tot soiul de obiecte, de la carti la pungi cu condimente. Ma intreaba cum reusesc sa le gasesc. Ii raspund ca utilizez o metoda foarte simpla, aparent contraintuitiva, dar perfect functionala.

Mai precis caut un obiect inainte de a-l depozita. Nu e banc, nu e joc de cuvinte.

Cei mai multi oameni mai intai aseaza "bine" un obiect, acolo unde emisfera lor stanga, rationala, analitica, secventiala decide ca este locul obiectului respectiv. Decide dupa diferite criterii rationale (proximitate, siguranta etc.)

Iar ceva mai tarziu, cand apare nevoia ceea ce cauta obiectul este foarte probabil ceva incarcat emotional. Iar partea noastra emotionala tinde sa caute obiectul in alte parti...

De aici si ideea de a lasa partea mea emotionala sa aseze "bine" obiectul, fara criteriile rationale ale emisferei mele stangi.

Pentru asta eu folosesc, dupa cum va spuneam, o metoda simpla. Cu obiectul in mana inchid ochii si imi imaginez ca il caut si ca am nevoie de el. Unde l-as cauta? Acolo unde imi vine sa il caut acolo il si asez. Laughing out loud

Ceea ce inseamna ca daca viitoare cand il voi cauta il voi gasi acolo unde l-am pus. Si nu, nu am nevoie de vergeaua rabdomantului pentru a gasi obiecte.

Voi cum va gasiti obiectele?

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole