Skip to Content

Crede in bunatatea oamenilor, indiferent de etnie si pazeste-ti bine geanta!

In ultimele zile am mers mai des decat de obicei cu RATB-ul. Aproape ca uitasem cum e sa stai contorsionat, sa ti se spuna veninos "nu-ti place cu autobuzul, ia taxiul" sa ii auzi certandu-se daca geamul sa fie deschis sau inchis, pentru ca unuia ii e rau iar pe celalalt il trage curentul, sa auzi cate o mamaie cum rosteste chestii de l-ar face sa roseasca si pe Serghei Mizil, norocul lui saracu' ca nu are nevoie sa mearga cu autobuzul.

Buun. Alaltaieri la unul din drumuri simt ca o doamna tiganco-rroma middle-aged statea mai aproape de mine decat era necesar.

Poate mi s-a parut. Sunt un tactilo-kinestezic si sunt foarte constient de pozitia celorlalti de langa mine. Din reflex mi-am tras geanta in fata. Nimic ostentativ, doar simplu reflex. Doamna tiganco-rroma s-a sesizat si a inceput sa faca niste comentarii usor nepotrivite legate de gestul meu care in opinia ei avea o directa legatura etnia domniei sale. Am rezistat tentatiei de a ma lua in coarne cu ea si dupa ce mi-a trecut iritarea m-am gandit daca totusi reflexul meu de a-mi trage geanta in fata nu a fost pe acolo pe undeva motivat si de etnia calatoarei. Toti avem subiectivismele noastre. Poate ca avea dreptate totusi, poate ca intr-un autobuz in care soferul conduce de parca ar transporta cartofi micile atingeri sunt normale. Sigur ca mi-am verificat si geanta si totul era in ordine. Smile

In restul zilei alte drumuri cu autobuzul. La ultimul dintre drumuri vreau sa imi validez cardul de calatorie, pe care il tineam intr-un buzunar exterior si ia cardul de unde nu-i. Nu va plictisesc cu detalii tehnice, forma buzunarului, pe scurt este absolut exclus sa fi disparut cardul fara o mana de ajutor din exterior.

Cineva s-a folosit de aglomeratie si s-a gandit ca i-ar putea folosi respectivul card mai mult decat mie. Sau poate ca l-a luat fara sa verifice, sperand sa fie vreun card de barca. (Aci tre' sa ii dezamagesc, n-am conturi in banci, sunt de moda veche, cash-type. Si dupa ce de momente magice am avut cu bancile ar trebui sa fiu masochist sa mai imi fac un cont la o banca, cel putin la o banca din Romania.)

Geanta a scapat usor, fara taieturi fara alte semne ale junglei reatebistice insa am ramas fara cardul de calatorie.

Evident ca n-am tras concluzia ca acel card a fost luat de co-etnici ai doamnei tiganci iritate cu cateva ore mai devreme de prudenta mea. N-am nicio dovada pentru asta. Putea fi furat de un turist olandez, sau japonez sau german (na, se stie ca nemtii mai fura din buzunare cand circula cu RATB-ul...) sau chiar de un etnic roman. Putea fi furat de oricine, hotii nu au etnie.

N-a fost o paguba uriasa, erau vreo 40 de lei pe card, o sa imi fac maine altul si cam asta e tot. Insa mi-a oferit o lectie valoroasa, mai valoroasa decat cei 40 de lei si anume ca in viata e bine sa procedezi asa cum stii tu ca trebuie procedat, inclusiv sa iti tragi geanta aproape daca nu iti place fatza celui/celei de langa tine, fara sa te lasi atras in mrejele culpabilizarilor prostesti de tot felul.

Probabil ca fara episodul stupid cu comentariile tigancii deranjate de gestul meu de a-mi pazi geanta as fi fost mai atent la geanta in restul zilei. Probabil.

Sau ca sa parafrazez o poveste celebra a lui Peseschian "crede in bunatatea oamenilor, indiferent de etnie si pazeste-ti bine geanta!". Laughing out loud

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole