Skip to Content

CMS

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Drupal vs. Wordpress

Am primit astazi comentariul de mai jos. M-am apucat sa ii raspund, mi-am dat seama ca raspunsul e cam lung asa ca l-am mutat intr-un post pe blog.

Florin, am sa incerc sa fiu foarte scurt. Depinde cum si pentru pentru ce vrei sa le folosesti.

Wordpress e usor de invatat, instalat, configurat insa ai optiuni mai putine cand e vorba de instalari personalizate (sau *foarte* personalizate). Sistemul de theming pe WP e la fel, mai intuitiv, usor de stapanit si ca atare pe WP ai acces la foarte multe teme de calitate, gratuite sau platite.

Top 20 module Drupal

Am nevoie de o anumita functionalitate pe un site asa ca am inceput sa caut un modul de Drupal care sa faca chestia asta. In speranta ca poate il gasesc gata facut si nu mai e nevoie sa mai muncesc eu.

In cautarile din ultimele zile am dat peste nesfarsite topuri personale asa ca ideea a venit lejer: ce-ar fi daca as face si eu un mic top personal al modulelor de Drupal fara de care nu pot trai?

Vreau de la bun inceput sa va spun ca eu pot trai fara "must have"-urile altora. O sa gasiti prin toate recomandarile CCK si Views. Le folosesc si eu, dar as putea foarte bine trai si fara. De fapt m-am apucat sa le folosesc la vreo 5 ani de configurat sute de site-uri pe Drupal.

Sa trecem la top. Si ca sa fie mai simplu am sa fac de fapt doua topuri, unul de module must have si un altul de module nice to have. Smile

Nu am inclus aici modulele optionale din core, acelea exista oricum, le stie toata lumea...

Albinutele care sug nectarul

Nu folosesc Wordpress. Nu pentru ca nu ar fi un CMS bun (doamne-fereste, este unul excelent) ci pentru simplul motiv ca acum mai multi ani cand eu am avut nevoie de un CMS bun, stabil, performant, altul decat carpelile mele de pana atunci (yes, people, believe it or not intre alte tampenii facute in viata am scris si eu un CMS rudimentar... Smile ) Wordpress era atunci doar un banal script de blog. Umil si lipsit de posibilitati. Intre timp m-am obisnuit cu CMS-ul pe care il folosesc acum, de la o varsta incolo devii mai rezistent la schimbari asa ca...nu folosesc Wordpress si nu intentionez sa il folosesc nici pe viitor.

L-am mai instalat/configurat ocazional pentru cate un prieten dar eu personal nu il folosesc, ca n-am nevoie.

Syndicate content


Smokers