Skip to Content

Cine nu are de lucru isi face

Azi noapte cand orele erau inaintate si simteam ca adorm cu laptopul in brate (nerecomandat celor cu laptopuri fara SSD), ei bine, inainte sa adorm m-am gandit sa verific ce mai face unul din site-urile dragi mie. Site care in general se descurca si fara supravegherea mea permanenta, e singur pe mosie, IP propriu, se joaca frumos in fata blocului intr-un datacentre din Otopeni.

Totul parea ok doar ca mi s-a parut mie ca are cam putin spatiu, 29Gb ocupati din cei 30 disponibili. Nu ma intrebati cu ce erau ocupati ca nu stiu exact. Junk mostly.

Asa ca, daca tot aveam ochii impaienjeniti de somn si nu era nici urgent m-am gandit sa mai sterg de pe server una, alta, am inceput cu logurile, apoi am trecut si la ceva versiuni mai vechi de soft. Am sters cu sete, dupa pofta inimii stiind ca fac ceva bun inainte de culcare. Doar ca sa observ la inchiderea sesiunii de stergere ca nu mai mergea masina. Nici acces SSH, nici http, nimic, nada.

Mi-a trecut rapid somnul, am repornit serverul de cateva ori, asa a ramas. It's dead, Jim!. Singura idee care mi-a mai venit in afara sa imi tai venele pe lung, a fost sa le scriu oamenilor care imi gazduiesc VPS-urile. Desi eu folosesc servicii unmanaged, adica nu e treaba lor sa repare prostiile mele. Treaba lor e doar sa tina hardware-ul in priza, softul si anxietatile sunt doar ale mele.

Stiu, o sa spuneti ca asta e treaba de amatori, ca ar trebui sa am un mester care sa imi administreze calculatoarele dar ideea pe care merg este simpla: daca economia romaneasca a fost si este administrata de geologi, marinari, profesori de liceu sau procurori nu vad ce nu ar fi niste VPS-uri administrate de un psihoterapeut. Romanul s-a nascut poet. Mai pune la ceva o sarma si merge.

M-am culcat incercand sa imi aduc aminte cand am facut ultimul backup si cam cate nelinisti si povesti de viata varsate pe psihoterapie.net (da, despre asta e vorba, psihoterapie.net este un container in care oamenii depun nelinistile si povestile de viata) s-au pierdut. Dimineata cand m-am trezit site-ul era din nou vesel si functional, cu pofta de viata. Era ca si cum l-as fi vazut pe Sergiu Nicolaescu pe strada la brat cu Madalina Manole in timp ce Cristian Nemescu le facea poze. Deci da.

Mi-am facut o cafea, mi-am invatat lectia (adica mai usor cu linuxul pe scari cand sunt mort de somn si n-am nici backupuri la zi) si m-am gandit sa le multumesc si aici, pe blog celor de la IntoVPS pentru amabilitatea de a-mi fi salvat (inca odata) pielea.

Iar acum va las, ca am treaba, ma apuc sa imi fac backup-uri. Wink

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole