Skip to Content

carti

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Un scanner genial de carti

Cautam ceva informatii despre cum pot sa fotografiez mai repede o carte si am dat peste videoclipul acesta.

Am ramas intepenit in el. Mi se pare genial in simplitatea lui, face parte din categoria "oul lui Columb/cum de nu m-am gandit la asta pana acum?"

Idei de business

Gasesc pe net un ebook cu un titlu absolut irezistibil: "101 Small Business Ideas for Under $5,000" Cine ar rezista la un asemenea titlu fara sa apese instantaneu pe butonul de download? Smile

Cartea incepe descurajant, prin listarea unor posibile joburi pentru cei pentru care terminarea liceului nu a fost o prioritate: "Lawn Mowing Service, Snow Removal, Garden Tilling, Window Cleaning, Chimney Cleaning, Pool Service, Firewood Delivery, On-Demand Trash Removal etc"

Mda. Snow removal. Chimney cleaning. Precis.

Ce carte ati citi din lista de mai jos?

Cei care va rataciti pe blogul meu fara sa aveti de-a face si cu grupul de pe FB de care ma ocup probabil ca v-ati intrebat ce-o fi cu sondajul de aici din dreapta-sus, cu cartile.

Sondajul este un mic experiment/joc pe care vi-l propun, legat de cartile in format electronic care se gasesc pe net on the loose.

Gasim cu totii pe net referinte catre o multime de carti care par interesante insa nu avem cum sa le gasim/descarcam/citim pe toate. Punct.

Biblioapocalipsa dupa Chinezu

Chinezu (pentru cine nu il stie pe Chinezu apasati repetat tasta google) a lansat o leapsa pe atat de simpla, pe atat de plina de miez.

Sa se hotarasca fiecare blogger care pune botu' la leapsa care au fost cele mai semnificative pentru el insusi zece carti, sa faca o lista si sa o posteze pe blogul personal pana la 31 ianuarie a.c. 23.59.

Cum sunt un pic in dezavantaj, eu fiind din cauza vicisitudinilor sortii pe GMT, tre' sa ma grabesc, ca la mine se termina deadline-ul cu doua ore mai devreme.

Triburi

Azi am lichidat "Triburile" lui Seth Godin. Asa cum unele clipuri pe youtube sunt destinate sa fie virale cred ca tot asa, unele carti sunt destinate sa fie virale. Sau cel putin asta este intentia autorului, viralitatea. Daca si reuseste asta este alta poveste.

"Triburile" lui Seth Godin reprezinta o colectie de "sentinte". Imaginati-va colectia de sentinte/legi/citate/whatever cu care Moise a venit de pe munte dar multiplicata cu 10 si reformulate in fel si chip. Apoi tehnoredactate intr-o carticica mica si scumpa. Mica cam cat un pliant cu pericolele bolilor venerice si scumpa cam cat un dictionar ilustrat. Well, si captivanta cam cat tabelele lui Moise repovestite. Smile

Seth Godin isi construieste cartea in jurul unei idei simple si fixe si are onestitatea sa recunoasca faptul ca aceasta idee nu ii apartine.

O singura fotografie

Imi pica in mana O singura fotografie de Laurent Graff. M-a atras titlul si marimea, mititica, taman buna de citit intre pranz si cina pe malul marii.

Am inceput-o la 18.00, cam pe cand imi terminasem somnul de frumusete si pe la 20 si un pic era gata. Un mini-roman compact si la obiect, potrivit vremurilor ADHD-iste pe care le traim.

Subiectul ales de un fost fotograf devenit conjunctural romancier:

cum ar fi daca ai mai putea/avea voie sa faci doar o singura fotografie?

Syndicate content


Smokers