Skip to Content

Cameron Diaz

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Cutia (The Box, 2009)

In general SF-urile sunt construite in jurul unei idei care iese nitzel din realitate.

SF-ul "Cutia" este construit insa in intregime in jurul unei dileme morale cat se poate de simple: daca ai putea printr-un simplu act de vointa sa obtii un milion de dolari si prin aceasta sa provoci (si) moartea unui necunoscut ce ai alege?

Personajele din film afla la un moment dat (si noi impreuna cu ele) ca au fost selectate pentru un experiment. Milionul e cat se poate de real, victima reala si ea iar...dilema la fel de reala.

Formula din film (cupluri casatorile sub 40 de ani plus un copil) aduce nitzel cu varianta uzata moral, cu Adam si Eva, doar ca aci Sarpele care momeste arata ciudat (ii lipseste o bucata din fatza) e imbracat cu costum la trei piese si banuim serios ca e reprezentantul unor extraterestri.

Ca si in varianta clasica tot Eva e cea care accepta invitatia Sarpelui (apasa butonul aducator de milion si moartea cuiva) insa in final biata 'eva' trage si ponoasele.

Syndicate content


Smokers