Skip to Content

calatorii

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Care sunt cele mai bune pasapoarte?

Ce poti sa faci la cafeaua de dimineata? Iti pui intrebari ciudate. Cum ar fi "care este cel mai bun pasaport?" Ca sa nu ne complicam cu definitii savante despre ce inseamna "bun" in cazul pasapoartelor, dupa cum ii spune si numele, functia principala a unui pasaport este sa ii permita posesorului sa mearga de colo-colo. Asa ca, in cazul pasaportului "bun" inseamna cat mai multe tari in care intri fara viza cu acel pasaport.

Crispari de aerogara

Zilele acestea am avut ceva treaba de mai multe ori pe aeroportul din Dublin asa ca am putut sa privesc la agitatia in jur oarecum detasat. E diferit de atunci cand vii sau pleci tu insuti, cand ai acea stare de spirit a calatoriei, cand incerci sa iti aduci aminte daca ai bagat vreo unghiera in bagajul de mana care sa te faca suspect de activitati de terorism cu unghiera, sau daca nu cumva ti-ai uitat pasaportul acasa.

Tot uitandu-ma in jur incercam sa imi dau seama ce nu se potriveste cu aeroportul din Otopeni, ce mi se pare diferit. Oamenii imbracati la fel, mobilierul la fel de cromat, automatele de cafea cam tot aceleasi si totusi foarte diferit.

Sper sa aiba grija de tine, baby...

In ultimii patru ani am avut o relatie speciala cu jucaria mea favorita, o autorulota mititica, naravasa, cu toane, dar inteligenta si fidela.

Nu era prima autorulota din viata mea, acum vreo douaj' de ani am mai avut una, si aceea cu un trecut complicat (a fost initial masina de politie, apoi a apartinut unui conte cu acte in regula, apoi unui club de cutzofili, avea pictati niste soricari lungi pe ambele parti...). Si a avut un final trist, nedemn pentru o autorulota.

Ne vedem data viitoare

Anul acesta se implinesc fix 20 de ani de cand am revenit pe plaiurile mioritice dupa o perioada anterioara consistenta de locuit departe de ele.

Douaj' de ani buni in care mi-am schimbat meseria de cateva ori, locuinta la fel, am plantat copaci, am vandut case, inghetata si matze, am facut copii, am scris povesti, am ascultat multe povesti, am schimbat multe povesti, m-am ingrasat treij' de kile si m-am intrebat des daca am facut bine revenind in Romania. Des de tot.

Nu stiu daca am facut bine revenind in Romania dar cu siguranta am schimbat cateva destine </modesty off> Asa ca m-am hotarat sa sarbatoresc cum se cuvine aceasta aniversare, cei vingt ans apres printr-o noua portie copioasa de strainatate. Cat de copioasa n-as putea sa va spun acum, ca depinde de mai multi factori, dar va tin la curent.

Asfel ca incepand de astazi voi fi nevoit sa refuz invitatiile voastre la cafea, piscoturi de eveniment, fotoplimbari sau vreo sesiune de harjonit cu jandarmii la Universitate nu din aroganta ci din motive pur geografice.

Cum plec de acasa trei luni?

Vara aceasta am fost plecat de acasa trei luni si un pic. Acum ma pregatesc de o noua plecare, tot cam trei luni si ceva. Cativa amici mi-au spus, mai in gluma, mai in serios, ca ei au dificultati in a isi parasi locuinta chiar si o saptamana, darmite 3 luni.

Nu mi se pare rocket science, dar poate ca merita discutat despre asta, poate va vin si voua la un moment dat ceva idei cu plecatul si nu va place, ca si mie, sa lasati cheia pe la vecini.

Unde calatorim doar cu buletinul?

Dupa ce am aflat despre noile buletine am inceput sa ma intreb la ce sunt bune buletinele romanesti. Nu ma ajuta la mersul la banca (nu am niciun cont in nicio banca, ca nu am nevoie) sau cand te opreste Cap-de-Creta pe strada. Desi nici pe asta n-am inteles-o niciodata, de ce nu este suficient sa te legitimezi la volan doar cu permisul de conducere...

Principala utilitate a buletinului in modesta mea opinie sta in faptul ca iti permite sa te misti de colo-colo. In calatorii, cum ar veni.

Syndicate content


Smokers