Skip to Content

Ca o curva care se bucura cand aude ca un client a avut un accident de masina...

Toata blogosfera este inundata de bucurie ca a fost condamnat cu executare Dan "Felix" Voiculescu. Oamenii se imbratiseaza, se pupa, ca dupa o victorie a lor personala.

Nu am prea multe sentimente fata de Voiculescu si al lui imperiu media, nici pozitive nici negative. Imi este mai degraba indiferent. E next level ca sa zic asa, o lume care nu imi apartine. Si nici nu cred ca as vrea sa imi apartina.

Ce nu reusesc insa sa inteleg este aceasta explozie de bucurie si eventualele consecinte in viata celor care se bucura. Daca ar intra Voiculescu in puscarie (ca nu e deloc sigur ca intra, condamnarea e una, executarea e alta) in ce fel vietile lor ar fi mai frumoase? L-ar vedea mai rar pe Gadea sau pe Laptopul cu OM? Ar scadea RDS-ul abonamentul la cablu? Ar face Mircea Badea artrita si nu i-ar mai iesi spagatul?

As intelege bucuria daca l-ar condamna pe Basescu sau pe Ponta, ca poate ar lasa locul liber pentru altii. Sau eventual pe Iliescu, ca o minima reparatie morala pentru startul furat din '90.

Nu reusesc sa inteleg nici justificarile bucuriei. "Pai, sa vezi, ca a fost turnator" Asa, si te-a turnat pe tine? Inteleg sa te preocupe soarta celor care te-au turnat pe tine. 50% din romanii de dinainte de '90 i-au turnat pe ceilalti 50%. Inca n-am auzit de niciun turnator linsat online sau offline.

Ii inteleg si mai putin pe fostii jurnalisti din imperiul media al familiei Voiculescu, care au mancat o vreme din mana "motanului Felix", (moment in care nu aveau o problema de moralitate cu stapanul pe care il aveau atunci) iar acum sunt revoltati pe Voiculescu si - creme de la creme - dau lectii de deontologie colegilor pe care i-au lasat in urma. Miruna Munteanu gen.

Mie mi se pare ca publicul din Romania se comporta fix ca o curva care se bucura atunci cand aude ca un client de-al ei a avut un accident de masina.

Asta este. Astia sunt(em). La cati mai multi voiculesti condamnati cu executare, daca asta va bucura si va face viata mai frumoasa.

Eu unul insa m-as bucura daca as auzi ca au scazut taxele care ma sufoca. Voiculescu imi este indiferent.

Comments

FRUSTRARI

In curand capra vecinului poate fi declarata animal sacru la noi.
Oricum ea umbla nestingerita in mentalitatea romanului, iar eventualele neajunsuri care o pot afecta, ajung subiect de interes national si de bucurie sau de contradictie.

Nu-s psiholog, dar lasati-ma sa cred ca aici intervin si frustrarile romanului...trebuie sa-ti eliberezi cumva energiile negative, asa ca e indicat sa versi venin in stanga si dreapta, sa te bucuri de necazurile altora chit ca omu' nu ti-a facut nimic.

Voiculescu este un politician destul de 'neutru' incat sa am tendinta sa-l acuz de ceva.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole