Skip to Content

Brazilia

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Un selfie la inaltime

Simbolul orasului Rio, Cristos Izbavitorul, "Cristo Redentor" foarte "traficat" in ultimele zile pe motiv de Cupa Mondiala este o tentatie permanenta pentru amatorii de selfie-uri ajunsi prin Rio.

Un britanic, Lee Thompson si-a dorit insa mai mult decat un selfie "banal" cu Cristo Redentor, asa ca a tras ceva sfori (presupun ca lirele sterline iti pot face multi prieteni) si a fost lasat se suie pe statuia uriasa ca sa faca niste fotografii.

(Statuia este accesibila pe interior din motive constructive si pentru a putea fi reparata periodic pentru ca sufera des avarii din cauza fulgerelor si vantului puternic.)

Rezultatul il puteti vedea mai jos. Adica niste selfie-uri spectaculoase.

Nesimtirea functionarilor ambasadei Braziliei din Bucuresti

De mai multa vreme cochetez cu ideea de a invata inca o limba straina, acum, la batranete la a doua tinerete. Mai precis inca o limba romanica as vrea. Vorbesc deja 2 limbi germanice (chestie care m-a ajutat mult in diferite momente in viata, de la trecut in siguranta strada pana la acces la bibliografie mai exotica pentru cate o lucrare...) si pot sustine o conversatie in limba italiana in timp ce imi tin amandoua mainile in buzunar.

Insa imi doresc inca o limba romanica: nu vreau sa dezvolt in continuare italianul din mine, imi ajunge cat stiu, apoi Franta, francezii si franceza nu mi-au placut niciodata. Asa ca imi ramane sa oscilez intre portugheza si spaniola. Sa nu ma luati la misto cum ca mai exista si ladină, friulană, romanșă si alte limbi romanice de buzunar, sa ne pastram in hotarele realitatii zic.

Syndicate content


Smokers