Skip to Content

Bodnariu se intoarce sau schimbarea schimbarii

Au inceput pe facebook sa se re-umezeasca la ochi etc tot felul de ingrijorati de soarta copiilor familiei Bodnariu. De data aceasta de placere.

Daca nu ati stat ascunsi sub o piatra in ultimele luni cu siguranta stiti povestea: unei familii mixte de ceva ultrareligiosi ,el roman, ea norvegianca, autoritatile pentru protectia copilului din Norvegia le-au luat cei cinci copii sub suspiciunea de abuzuri.

Luni de zile s-au inflamat romanii verzi pe motiv de cum au "rapit" autoritatile norvegiene niste copii romani. Mda, logica s-a introdus ca materie obligatorie in scoala dupa '90:

1. Autoritatile nu pot "rapi", ci cel mult retine/aresta/lua in custodie/etc,
2. copiii nu erau chiar romani, ci mai degraba norvegieni cu tata biologic roman (niste copii care vorbesc intre ei norvegiana, nascuti si care traiesc in Norvegia si merg la scoli norvegiene nu sunt chiar romani).

Asa. Dupa cateva luni de investigatii autoritatile norvegiene au decis sa mai dea o sansa parintilor si au decis sa le restituie copiii. Acu', de curand. Moment in care romanii verzi au inceput sa se re-inflameze pe toate canalele. Canalele social-media. Fratilor, am invins sistemul. Iar copiii ar trebui sa se intoarca imediat "acasa". Care casa, coix? Fix acolo e casa copiilor norvegieni, in Norvegia.

Buun, de dragul argumentarii sa presupunem ca cei cinci copii din Norvegia ar fi fost romani 100%. De ce le-ar fi mai bine copiilor in Romania, tara unde poti sa iti bati copiii si cu lantul de la caine in fata Palatului Cotroceni, pardon, nu Cotroceni, ca ala e oricum tot timpul gol, ca e chiriasul in vacante, poti sa ii bati in fata Palatului Victoria si nu va interveni nimeni? Ca doar se stie, unde da mama sau tata creste. Cu siguranta creste, cresc mai multe, creste agresivitatea, creste nesiguranta, ura de sine, anxietatile si multe altele. Intrebati un psihoterapeut roman despre povestile din copilarie a pacientilor lui adulti. Unele pe care le-am auzit eu in cei zece ani de stat in cabinet au fost horror. Cu lantul de la caine.

Alta ipocrizie care ma strange de duoden e ca romanii de facebook ingrijorati de soarta copiilor norvegieni nu par sa nutreasca aceeasi ingrijorare si fata de copiii vasluieni de exemplu, care multi sunt crescuti dupa filosofia geto-daca apa, paie si bataie. Sau sa fie ingrijorati de soarta copiilor din Romania apartinand etniilor conlocuitoare, copii pusi la cersit printre masini sau obligati sa se casatoreasca (!) la 10-12 ani, ca asa cere traditia noastra, manca-ti-as copilu' lu' matale, copii eventual pusi la furat ca pe ei oricum nu-i pedepseste nimeni si multe altele.

De copiii din Romania care traiesc pe strazile din Bucuresti, ce ziceti? Am vazut eu doi astazi, n-au mai mult de 8-10 ani, dorm sub cerul liber langa Posta Vitan impreuna cu distinsii lor parinti, daca vreti sa le duceti un sandvis, un fruct, ceva va dau locatia exacta pe googlemaps. Vorbesc serios. Nu pare nimeni deranjat de copiii aceia care dorm pe trotuar impreuna cu parintii, macar e familia reunita, Doamne ajuta! Nici macar politistii din preajma nu par deranjati. In fine, sa ramanem cu discutia doar la un singur set de parinti, si anume parintii Bodnariu.

Si-or fi invatat cei doi parinti Bodnariu lectia dupa sapte luni de separare de copii? Habar n-am dar mi-e teama ca nu si ca vom afla la un moment dat asta. Comportamentele sunt repetitive, oamenii nu prea se schimba, iar oamenii unei singure carti cu atat mai putin. Ei n-au ce sa schimbe, ca ei au dreptate tot timpul, dreptate care izvoraste din Cartea lor.

Pana una, alta am vazut pe net ca declaratiile parintilor Bodnariu au fost cam asa "s-a facut dreptate", "noi n-am gresit cu nimic", "s-a implinit voia Domnului".

Pai daca n-au gresit cu nimic, nici nu vor schimba nimic, ca n-au ce si de ce iar motivele care alertat autoritatile de protectie a copilului vor reveni. Si dupa cata UE si-a luat Barnevernet de la Consiliul Europei etc pe tema asta sunt convins ca data viitoare vor fi blindati de probe care sa le sustina cauza atunci cand le vor lua din nou copiii.

Punem pariu?

Comments

Sustinatorii familiei Bot

Ma gandesc la cata armata de oameni a iesit in strada pentru familia asta. Oamenii se identifica cu ei si nici nu-si dau seama ca gresesc. Personal, nu le-as fi dat niciun copil inapoi. Sa speram doar ca ii vor lua iar daca situatia si "tratametele" vor fi aceleasi. Oare comentatorul de mai sus cata bataie (meritata, crede el) o fi mancat la viata lui de nu mai rationalizeaza? L-o fi durut? Astia sunt de plans..

Nicole, eu cred ca ideal ar

Nicole, eu cred ca ideal ar fi daca cei cinci copii ar sta impreuna SI cu parintii lor, fireste, cu conditia ca parintii sa inceteze sa ii mai considere "proprietatea" lor, sa inceteze sa ii mai indoctrineze religios cu forta si mai ales sa inceteze sa le mai aplice corectii fizice.

Dupa cum ziceam si in postul meu, daca din aceste sapte luni de separare de copii cei doi parinti si-au invatat lectia atunci toata lumea iese castigata, inclusiv ei.

Dar ma indoiesc de asta pentru ca fundamentalistii religiosi prin natura lor nu accepta alte reguli decat cele pe care le considera ei absolute. Parintii n-au gresit cu nimic, sistemul e gresit, Barnevernetul e Satana, pocaiti-va, sfarsitul e aproape.

(No subject)

Laughing out loud

Bai....=laminorule=...te-ai

Bai....=laminorule=...te-ai scremut mult cand ai scos tampenia asta pe duodenul tau, ca siguri dureri de cap nu ai avut ptr ca iti lipsesc abilitatile de gandire si simtire ?! Cred ca dupa ce ai intrat in transa marii eliberari al matului gros tau ai avut o revelatie urat mirositoare pe care ai expus-o public !

Vezi ce inseamna sa citesti doar o singura carte?

Sefu', vezi ce inseamna sa citesti doar o singura carte, adica Biblia? Ai vocabular mai redus.

Laminorul este locul in care se lamineaza, "uzina" cum ar veni. Probabil ca tu doreai sa ma insulti spunandu-mi laminator. Dar ca sa insulti inteligent iti trebuie si un pic de carte. Pe cat posibil alta decat aia cu care dormi tu sub perna.

Vezi ca daca pierzi vremea de aiurea pe bloguri risti sa uiti sa iti faci una dintre rugaciunile obligatorii de astazi si te pedepseste Doamne-Doamne, iti trimite Barnevernet-ul la usa.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole