Skip to Content

BlueAir ca o milfa insingurata

Azi dimineata, la 8.35 o aeronava BlueAir care efectua ruta Bucuresti - Koeln a aterizat de urgenta la Iasi din cauza depresurizarii avionului.

De regula cand numele BlueAir apare in presa/pe internet apare pentru o problema tehnica sau o nemultumire a unor pasageri. Inca n-am vazut stiri pozitive legate de BlueAir. Nu zic ca n-or fi, zic doar ca eu nu am vazut inca. Poate nu stau suficient de mult pe internet incat sa le vad. Daca vedeti vreodata pe undeva ceva stiri pozitive cu BlueAir si vreti sa ma surprindeti trimiteti-mi si mie linkul.

Sau poate chiar asta e stirea pozitiva, deci azi dimineata o aeronava BlueAir s-a depresurizat si a aterizat de urgenta insa in final totul a fost ok, n-a murit nimeni, pasagerii s-au ales doar cu sperietura si intarzierea.

Experienta mea cu BlueAir a fost unica, unica la propriu, in sensul ca am zburat o singura data cu ei si mi-am promis mie insumi ca va ramane o experienta unica. De colectie. Nu, nu mi s-a intamplat nimic deosebit, nu s-a depresurizat cabina, n-am fost agresat de stewardese, nu mi-au pierdut bagajul (ca am avut doar de cabina pe care l-am pastrat strans la piept), doar ca mi-am zis ca are si lowcostul limitele si relativitatile lui.

Relatia mea cu BlueAir a inceput cu stangul chiar din momentul in care incercam sa imi rezerv biletul.

Taxa administrativa pentru achizitionarea biletelor de pe website-ul Blue Air prin tranzactii cu cardul de credit/debit este de 10 Euro/ pasager/ segment de zbor si este adaugata la pretul final al biletul.

In primul moment n-am inteles de ce sunt penalizat ca vreau sa platesc cu cardul. Nu era ca si cum as fi vrut sa platesc in BitCoin sau sa cumpar biletul pe datorie.

Incetisor am inteles insa ca nu cardul era problema ci Sfanta Jumuleala Romaneasca. Aia in care esti luat de prost.

Blue Air va incasa o taxa in valoare de 4 Eur/Pasager/Itinerariu, in vederea acoperirii unor costuri nerecuperabile datorate curselor intarziate sau anulate in situatiile de forta majora ale caror consecinte nu au putut fi evitate chiar daca Blue Air a luat toate masurile de precautie (greve ale controlorilor de trafic aerian, inchiderea spatiului aerian datorata cenusei vulcanice, conditii meteo nefavorabile, etc.).

Sigur, BlueAir nu imi garanteaza ca vor ajunge la timp ca sa prind alt avion sau ultimul metrou insa imi iau o taxa pentru eventualele intarzieri. Ale lor.

Nu m-ar mira daca intr-o zi BlueAir ar introduce o taxa pentru utilizarea scaunului din avion (alta decat aia de rezervare a scaunului, care exista deja) sau si mai bine o taxa pentru utilizarea mastilor de oxigen in cazul depresurizarii neprevazute a cabinei. Pentru ca, dupa cum vazut azi dimineata, uneori aeronavele BlueAir se depresurizeaza in mod neprevazut si destul de spontan...

Rezervarea biletului era cam ca in reclamele tv "dar stai, asta nu e tot...", in care plecam de la un singur item si in zece minute ajungem la 18, doar ca aici era in defavoarea mea, se adaugau taxe, nu bunuri. In timp ce imi rezervam biletul asteptam doar sa se termine si sa vad pretul final. Pe care sa il accept sau nu.

Cred ca BlueAir va ajunge curand ca o milfa care se intreaba retoric pe facebook de ce e inteligenta si sexy si e totusi tot mai singura.

In conditiile in care concurenta lowcost, Ryanair gen, tocmai a semnat un contract pentru 200 de Boeinguri moderne, noi-noutze si are o lunga lista de bilete la 19.99. Pret final, cu taxa de plata cu cardul inclusa. Laughing out loud

sursa foto

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole