Skip to Content

BigBrother

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Big Brother isi arata muschii la cartelele prepay

"Big Brother is watchig you" Ar trebui sa facem ca afisele din "1984" sa fie prezente pe strazile din Romania. Acum, in 2014, la aniversarea a 30 de ani de la "Anul Orwell", distopia lui Orwell pare sa fie mai actuala ca oricand. Cel putin in Romania.

Guvernul roman doreste ca in viitorul apropiat cartelele prepay sa fie inregistrate intr-o baza de date cu nume, prenume, adresa, copie dupa buletin. Mai precis in sase luni de la publicarea actului normativ in Monitorul Oficial.

O problema rezolvata de americani cu bolta

Metroul din Atlanta, SUA, sufera de o problema pe cat de naturala pe atat de complicata. Aceea ca cei care calatoresc au vezici urinare pe care au nevoie sa le goleasca din cand in cand.

Sigur, sunteti tentati sa spuneti ca problema aceasta veche are o rezolvare la fel de veche care se numeste WC public, dar nu e chiar asa de simplu. WC-urile publice nu pot fi intretinute din motive de buget iar in momentele de trafic redus tind sa devina locul ideal pentru tot felul de activitati recreative, sex and drugs and rock'n roll gen.

Buletinul Big Brother

De la anul se vor introduce noile buletine de identitate, big-brother-style. Mai sigure, mai curate, mai uscate.

Acceptasem deja povestea ca amprentele a doua degete de-ale mele se afla pe cipul din noul pasaport si ca trebuie sa pastrez in general pasaportul intr-o husa Faraday, ca sa nu alimentam glumele proaste. Na, pana la urma pasaportul nu e obligatoriu, ti-l faci doar daca ai nevoie.

BigBrother ii uraste pe paraciosi

Dupa cum ziceam, BigBrother ii uraste pe paraciosi. Fix in tara in care "BigBrother" a fost scris, Marea Britanie. Ruda mai cifotica a lui "Da Land of da Brave etc."

Stirea seaca de presa zice asa:

(Reuters) - A tax adviser to the British government has been forced to resign after he was recorded giving tips at a conference on how to pay less tax and "keep money out of the Chancellor's grubby mitts", a Treasury minister said.

Pentru cei de la grupa de franceza am sa incerc o traducere libera a comunicatului de presa:

Pai bine ba gigele, statu' iti da leafa misto, te imbraca, te spala, iti hraneste copiii si tu ii inveti pe jegosii aia de contribuabili cum sa procedeze ca sa isi pastreze cat mai multi bani in buzunar? Banii tai de unde crezi ca vin? De pe plantatiile din India ale Reginei?

Atentie la atentia pe care o atragi

Pe vremuri circula ca gluma refrenul unui cantecel usor modificat care zicea ca "o clipa de sinceritate te duce la Securitate". Gluma avea samburele ei de adevar pentru ca bravii ofiteri de la Securitate, in avantul lor de a-si justifica loialitatea si lefurile obraznice se agatau de orice prostie sau nemultumire pe care o auzeau pe strada.

Iar publicul larg invatase sa isi controleze ce, cum, cand, in ce fel povestea. Din motive practice.

Syndicate content


Smokers