Skip to Content

banci

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Banii de buzunar ai copiilor din Irlanda

Bank of Ireland a facut un studiu legat de banii de buzunar pe care ii primesc saptamanal elevii irlandezi.

50% dintre elevi nu primesc bani de la parinti in fiecare saptamana, 22% primesc pana la 40€, 15% primesc peste 40€ saptamanal.

Criza? Care criza? Banca Vaticanului si-a cvadruplat profitul.

"Criza? Care criza? A voastra poate. Noua ne merge bine."

Asta pare sa zica raportul anual al Bancii Vaticanului, care si-a cvadruplat profitul fata de 2011.

Sigur, vorbim de cifrele oficiale, la vedere, pentru ca altfel, stim cu totii ca ascunse sunt caile si cifrele Domnului.

Guerrilla Banking si tigara de dimineata

Am un amic, fumator inrait, care intr-o buna zi, dis-de-dimineata a descoperit ca nu poate sa fumeze. Nu se imbolnavise, avea si bani de tigari, n-o sa ghiciti niciodata motivul, va scurtez eu timpul de asteptare: la magazinul de unde incerca sa isi ia tigari i-a fost refuzat cardul pentru ca avea contul personal blocat. Si al doilea card. Si al treilea. Omul, prevazator avea trei carduri la trei banci, sa fie, insa toate erau blocate.

Romanii si bancile

Intr-un articol din "Capital" se zice ca "jumatate dintre romani nu au nicio legatura cu banca".

Va propun sa reformulam, baieti. Ce ati zice de "noua banci din zece nu au nicio legatura cu romanii"?.

Sa va zic repede cateva argumente rapide si subiective in favoarea acestei idei.

Bancile bune sunt bancile care tin cu tine

Acum ceva vreme discutam cu un baietel de vreo 6-7 ani si a pomenit in discutia noastra ceva despre "oamenii buni". L-am intrebat, firesc, ce sunt aceia "oameni buni". Adica, sigur, aveam si eu o definitie personala si complicata a "oamenilor buni" insa ma interesa definitia interlocutorului meu de 7 ani.

Baietelul mi-a spus fara sa clipeasca ca "oamenii buni sunt oamenii care tin cu tine". Bun raspuns. Foarte bun raspuns. Am stat si m-am gandit putin si mi-am dat seama ca definitia lui era mai compacta, mai clara, mai simpla si mai operationala decat a mea. De aceea am si tinut-o minte.

Comisionul Troian

Am un amic mai prapastios care urmareste ingrijorat ce se intampla cu bancile si sistemul bancar de pretutindeni. Are oarecum legatura cu jobul lui. Oarecum. Dar nu asta e important.

La un moment dat i-am spus in treacat ca am un cont la Alphabank.

"Cum? Ai cont la Alphabank? Tu pe ce lume traiesti? Nu stii ce se intampla in Grecia?"

Acum e adevarat ca stiu in linii mari ce se intampla in Grecia, chiar daca nu am televizor. Evident ca stiu si ca Alphabank e banca greceasca.

Syndicate content


Smokers