Skip to Content

avioane

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

BlueAir ca o milfa insingurata

Azi dimineata, la 8.35 o aeronava BlueAir care efectua ruta Bucuresti - Koeln a aterizat de urgenta la Iasi din cauza depresurizarii avionului.

De regula cand numele BlueAir apare in presa/pe internet apare pentru o problema tehnica sau o nemultumire a unor pasageri. Inca n-am vazut stiri pozitive legate de BlueAir. Nu zic ca n-or fi, zic doar ca eu nu am vazut inca. Poate nu stau suficient de mult pe internet incat sa le vad. Daca vedeti vreodata pe undeva ceva stiri pozitive cu BlueAir si vreti sa ma surprindeti trimiteti-mi si mie linkul.

Propuneri "Malaysia Airlines"

Un director al companiei "Malaysia Airlines" a propus crearea unei agentii independente care sa stabileasca care rute aeriene sunt sigure si care nu. O forma indirecta de a spune ca vinovati pentru dezastrul din Ucraina sunt cei care au autorizat acel culoar aerian.

Despre ghinioane, coincidente si teorii ale conspiratiei

Doua catastrofe tin capul de afis in zilele acestea. Una este catastrofa umanitara din Gaza, unde numarul mortilor a trecut de 600 iar alta este avionul apartinand companiei aeriene malaesiene doborat misterios in Ucraina.

Daca in cazul crimelor din Gaza nu sunt prea multe de spus, la avion am putea spune simplu "ghinion", in oricare dintre scenarii. Fie rebelii lipsiti de pregatire militara au confundat un avion militar cu unul civil, fie ucrainienii s-au gandit sa ridice putin miza jocului si sa acuze rebelii de ceva abominabil, fie vreun pasionat de rachetomodelism a gresit ceva. In oricare scenariu, oricat de fantezist, compania aeriana malaesiana este nevinovata.

Brandul de tara si lecturile tiganilor

Fac o calatorie cu un low cost de colo-colo prin Europa noastra cea de toate zilele. Am loc langa un cuplu de bulgari middle-aged, curatei, linistiti, vorbesc incet, moace de corporatisti in vacanta, ea citeste ceva in bulgareste de Coelho (am descifrat doar numele autorului, nu si titlul), el striveste in mainile prea mari o tableta prea mica.

Avionul e pe jumatate plin cu tigani din Romania. Astia, evident ca sunt mai putin curatei si si mai putin linistiti. Urlau peste scaune unii la altii, isi inghesuiau jegurile de plase peste bagajele calatorilor obisnuiti (a trebuit sa insist/ridic vocea la un domn tigan sa nu imi inghesuie geanta cu echipament foto asezata in compartimentul aferent locului meu). Iar copiii tiganilor erau o poezie.

Care e cea mai sigura companie aeriana?

Daca ati zburat macar o singura data cu avionul probabil ca v-ati pus intrebarea "care e cea mai sigura companie aeriana?"

La aceasta intrebare incearca sa raspunda in fiecare an Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre (Jacdec) sub forma unui clasament al sigurantei. Clasament in care sunt luate in calcul mai multe variabile, inclusiv incidente minore. Din pacate JACDEC face clasamentul doar pentru 60 de companii aeriene din cele 300 existente in lume.

Din datele publicate pentru 2013 lucrurile stau cam asa:

Syndicate content


Smokers