Skip to Content

Aventuri irlandeze. Cu Dot IE adica.

De-a lungul timpului am inregistrat zeci de nume de domenii, care mai de care mai exotice, la vreo zece registrari diferiti. Am avut (sau am inca) .name, .photography, .mobi, nume nationale .de, .eu, .ro etc etc. Nimic special pana aici. Credeam ca le-am vazut pe toate in materie de dificultate de a gasi formularul de setare a DNS-urilor sau de plata. Credeam pana azi.

N-am de lucru (o fi de la canicula din Bucuresti) si ma hotarasc sa imi iau si un nume irlandez ".ie", asa, ca sa am si eu o jucarie irlandeza. Smile

Filtrez vreo 4-5 registrari care pareau dubiosi, filtrez alti 4-5 care pareau lacomi, gasesc in sfarsit unul care parea decent, avea toate butoanele la locul lor, pretul corect, totul ok.

Aleg numele, platesc, primesc confirmarea, setez DNS-urile, nimic. Astept un pic, imi fac de lucru, imi fac o cafea, nimic.

Le trimit un ticket si ii intreb cam cat dureaza. Imi raspund oamenii ca la ei verificarea aplicatiilor se face manual asa ca de regula dureaza o zi. Stau si ma gandesc eu asa, ca ardeleanul, ca daca tot si-a facut timp sa imi raspunda nu mai bine activa domeniul? Il intreb chestia asta si imi raspunde ca nu poate sa mi-l activeze pentru ca are nevoie de chestii suplimentare.

Mi le-a spus omu' pe rand, pe puncte:

1. copie dupa pasaport
2. dovada a domiciliului in Irlanda sau a legaturii stranse cu Irlanda
3. declaratie scrisa adlabam in care sa explic de ce vreau domeniul respectiv, la ce o sa il folosesc, de ce ma consider eu indreptatit sa am numele respectiv.

Please provide a letter explaining what your claim is on the domain name, explain how the domain name will be used and what content will be on the website. The letter must have a real signature. Please prepare the letter, sign it, and then scan/photograph it and email it back to us
[...]
the IE Domain Registry will also require photographic ID (passport or driving license). Please email/fax this to us at the same time

M-am blocat, am aruncat cafeaua si am inlocuit-o cu un whisky irlandez (ca sa ramanem ancorati in universul irlandez) si dupa un scurt moment de revolta mi-am zis ca vreau totusi domeniul asa ca sa incerc sa il cumpar.

Am scris scrisoarea, am fotografiat-o, la fel si pasaportul si un card care atesta ca imi platesc birurile in Irlanda. Le-am trimis pe email si cand incepusem sa ma relaxez primesc o confirmare de la registrar care imi spune ca a depus cererea in numele meu la "IE Domain Registry" si ca imi ureaza succes. Si ca probabil voi primi la un moment dat un raspuns daca cererea mea de a cumpara un nume de domeniu a fost aprobata sau nu.

Bai, deci irlandezii astia sunt cu capu'. Mai intai iti cer acte ca la un imprumut bancar, bine ca nu mi-au cerut referinte de la vecini si doi giranti. Apoi imi spun ca aplicatia a fost data "mai departe", si ca va fi aprobata manual, candva, de cineva.

Cred ca va fi cel mai muncit nume de domeniu pe care l-am luat vreodata. Sigur, asta in cazul in care il voi lua. Laughing out loud

Comments

Acum te poti bucura mai mult

Acum te poti bucura mai mult de munca ta de a inregistra domeniul. Nimic bun nu vine usor, nu-i asa?

Nici n-am incercat, vreau sa ii uit pe GoDaddy

Nici n-am incercat, vreau sa ii uit pe GoDaddy, mi-am mutat (cu greu) mai multe nume de la ei prin alte parti, mai am doar unul pe care il las sa moara in demnitate cand expira si gata, no more daddies Smile

Presupun ca la cat de ciudati sunt IEDR un provider international nu are cum sa aiba privilegii fata de registrarii 'nationali'. Dupa cum am zis in post, la IE registrarul iti ia banii, apoi iti face un cont la administratorul tld .ie (echivalentul ICI de la noi) si asteapta prelucrarea manuala si aprobarea alora. Un fel de 'avocat' al tau, care nu are putere de decizie de a-ti da automat numele.

Ma intreb daca in cazul in care aia imi resping cererea mai primesc banii inapoi... Smile

Nu ma asteptam sa fie asa de

Nu ma asteptam sa fie asa de batuti in cap. Nu mergea sa iei .ie de la Go Daddy?

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole