Skip to Content

Angela Merkel

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Cine a turnat-o pe Victoria Nuland?

"Rache ist ein Gericht, das am besten kalt serviert wird." - proverb klingonian

O parte din comentariile de prin media legate de iesirile in public a celor doua doamne politice, doamna Victoria Nuland care le-a urat europenilor fuck EU si domna Angela Merkel, care a zis ca oferta sexuala americana e absolut inacceptabila se centreaza, cum e si firesc, pe vinovat. Cine a dat pe goarna, pardon, pe youtube, toata povestea?

Biroul de Relatii cu Bastinasii Europeni si nesimtirea americana

Ca sa parafrazez un celebru iubitor de caini cu cat aud mai multe despre SUA, cu ata mai mult mi se face mai dor de Uniunea Sovietica.

Sa nu ma intelegeti gresit, nu sunt vreun nostalgic al "secerii si ciocanului". Am urat din tot sufletul meu mic si negru Marele Frate de la Rasarit care pe noi, romanii ne-a impins grav inspre Evul Mediu, ne-a decimat elitele (atat cat le-am avut) ne-a dijmuit economia zeci de ani si a creat si lasat in urma lui monstri gen Visinescu, Ion Ilici Iliescu sau Basescu.

Angela merge mai departe

Angela Merkel s-a hotarat sa fie demna de fotoliul pe care il ocupa si sa incerce sa fie barbat asa ca a iesit la inaintare:

"Ein Vorgehen, bei dem der Zweck die Mittel heiligt, bei dem alles, was technisch machbar ist, auch gemacht wird, verletzt Vertrauen, es sät Misstrauen."

Cam scarpinat dupa ureche. Zici ca e Wittgenstein cand avea febra. Smile Wovon man nicht sprechen kann, darueber muss man schweigen, gnaedige Frau ca tot aduseram vorba de dl. W.

In traducere liber un fel care se vrea elegant de a le bate obrazul "prietenilor" de peste ocean care i-au ascultat telefonul.

Eine kleine Blasmusik (2)

O vorba din batrani spune ca Dumnezeu nu loveste cu ciomagul. In cazul doamnei Angela Merkel lovitura a fost destul de subtila, prin mana bunilor si batranilor parteneri de matrapazlacuri, americanii adica, care au ajuns in final sa asculte (si) telefonul babei Merkel.

Acu' de ce convorbirile cancelarului german nu sunt criptate nu inteleg nici daca pui maidanezii pe mine. La ce procesoare au telefoanele astea mai moderne pot sa imi imaginez ca o criptare in timp real e o nimica toata.

A murit Doamna de Fier

A murit Doamna de Fier a Europei. Vorbim desigur, de adevarata Doamna de Fier, care a aratat ca marea politica poate fi facuta cu fermitate, eleganta (chiar si) de femei. Cel mai important politician femeie de pana acum din Europa si probabil ca pentru multa vreme de acum incolo.

Mai mult de zece ani Margaret Thatcher a condus destinele Angliei si le-a influentat decisiv si pe ale Europei.

Alte aspirante de titlul de "Doamna de Fier" au inceput la tinerete prin a-si arata pasarica iar la batranete au sfarsit prin a le arata romanilor pasaroiul.
Pasaroiul Traian Basescu cum ar veni, pe care doamna Merkel l-a asezat cu degetzele ei de cremvursti inapoi in copacul din Cotroceni din care poporul roman incercase sa il scuture si sa il dea jos de-acolo.

Doua moduri de a face politica la feminin, fundamental diferite: unul elegant, ferm, fara compromisuri, ca cel al doamnei Thacher, care va ramane in istorie ca atare si altul dezarticulat, grotesc, penibil (si profund nedrept pentru romani) ca cel al Angelei Merkel.

Dar la cat penibil are de dus in spinare istoria germana (un Hitler, un Honecker, un Lafontaine, si tot asa) ce mai conteaza inca o pisi in plus, ratacita si imbatranita pe fotoliul lui Bismarck?

Eine kleine Blasmusik

Oare ce-o face Angela Ferkel acu', duminica seara, imediat dupa votul romanilor ca tot a vazut la RTL sau ARD sau Trinitas sau la ce s-o uita ea la teve cum ca romanii se incapataneaza sa nu il mai doreasca pe protejatul ei? Si de data asta n-a mai mers vrajeala aia cu cvorumul. Majoritatea e majoritate, atat de simplu este, gnädige Frau.

Am si eu o curiozitate inutila inainte de culcare. Si-o fi pus baba un schnaps din ala bunu' si se gandeste la tatal Ebei? O fi bagat si ea un texting sponsorizat de STS gen "fii barbat, mititelule!", "la cate galeti de plastic le-ai dat zdrentarosii astia nu te merita, hai incoace sa bei un schnaps cu baba"? Sau poate se gandeste ca na, in viata si istorie nu poti sa le ai pe toate? (Iar nemtii au tot invatat sa piarda de-a lungul timpului, slava domnului. Ca doar asa mai exista si popoarele din jurul lor, francezi, belgieni, baltici, polonezi, cehi, slovaci etc etc ca nu prea le-au iesit nemtilor toate combinatiile.)

Syndicate content


Smokers