Skip to Content

Albinutele care sug nectarul

Nu folosesc Wordpress. Nu pentru ca nu ar fi un CMS bun (doamne-fereste, este unul excelent) ci pentru simplul motiv ca acum mai multi ani cand eu am avut nevoie de un CMS bun, stabil, performant, altul decat carpelile mele de pana atunci (yes, people, believe it or not intre alte tampenii facute in viata am scris si eu un CMS rudimentar... Smile ) Wordpress era atunci doar un banal script de blog. Umil si lipsit de posibilitati. Intre timp m-am obisnuit cu CMS-ul pe care il folosesc acum, de la o varsta incolo devii mai rezistent la schimbari asa ca...nu folosesc Wordpress si nu intentionez sa il folosesc nici pe viitor.

L-am mai instalat/configurat ocazional pentru cate un prieten dar eu personal nu il folosesc, ca n-am nevoie.

Buun. Pana aici lucrurile sunt clare. Devin insa mai putin clare cand in logurile de pe site-uri mele vad des oameni (sau roboti sau femei sau chinezi sau ce-or fi) care incearca sa acceseze "wp-admin", "wp-content" etc. WP-stuff. Incearca in draci.

De unde inteleg ca cineva este foarte preocupat de ipoteticele mele instalari de Wordpress.

Initial am fost magulit de atentia acordata. Apoi am inceput sa ma simt usor vinovat de dezamagirea pe care o produc acelor vizitatori plini de intentii bune. Iti dai seama ce e in sufletul lor cand li se spune ca "page not found"?

Asa ca m-am gandit sa mai indulcesc putin aceasta dezamagire si intr-un moment de plictiseala am facut un fel de rudiment de honeypot. Cate un simplu folder din cele intens solicitate ("wp-admin" etc) care contine in .htaccess un mesaj linistitor, "500 server error" gen, (na, daca serverul are erori ce dreaq sa mai explorezi, astepti pana isi repara papagalu' serverul...) si, evident, un mic script care logheaza albinutzele care vor sa suga nectarul. IP, data, ora, una, alta, ca sa ne cunoastem si noi mai bine.

Insa nu sunt cu totul impacat cu mesajul meu de "server error". Prea banal. Alte idei despre ce as putea pune in modestul meu honeypot? Poze cu Traian Basescu cand plange? Poze porno cu pitici negri? Un redirect catre ""dizabilove"? Reclame AdSense?

Idei? C'mon, albinutzelor, ce-ati vrea sa vedeti cand vreti sa intrati pe "wp-admin"?

Comments

e mortala asta cu wp-admin, o

e mortala asta cu wp-admin, o fac si eu, mersi de pont Smile

si ce te lauzi?

si ce te lauzi? Smile

nu ma laud, prietene,

nu ma laud, prietene, doar incercam sa fac si eu conversatie. Nu neaparat cu tine...

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole