Skip to Content

Adrian Nastase, blogger de travel

Trebuie sa va marturisesc fara niciun misto ca mie imi place bloggerul Adrian Nastase. Articolele kilometrice scrise de el prin presa mie nu mi-au spus mare lucru, niciodata n-am avut rabdare sa le citesc pana la capat, ca primministru l-am urat din tot sufletul, dar ca blogger Adrian Nastase mi se pare bun. Bun spre excelent.

Spumos, inteligent, cu simtul umorului, informat, cu flash-uri culturale frecvente. Mai un pictor de care eu n-am auzit niciodata, mai un obicei ciudat dintr-o tara indepartata, Adrian Nastase scrie despre de toate.

Dintre posturile bloggerului Adrian Nastase cel mai mult mi-au placut cele cu teme de calatorie, sunt multe. Atat de multe in economia blogului domniei sale incat as fi tentat sa spus ca blogul lui Adrian Nastase este mai degraba un blog de travel decat un blog politic.

Sigur, exista multe referinte politice in posturile sale, nici n-au cum sa lipsieasca la un personaj care a condus Romania multi ani cu o mana incordata (cam prea incordata dupa parerea multora), dar posturile pentru care eu ii vizitez destul de des blogul sunt cele legate de calatorii.

Mi-am bagat ochiul de-a lungul timpului pe multe bloguri de travel. Unele bloguri sunt scremute (ca si autorii), alte sunt din categoria "yola" ("io la...Viena etc"). Hai sa afle lumea pe unde am reusit sa fac cateva zile de foame, mai o USA, mai un UK, mai o Japonie.

Alte bloguri de travel sunt scrise cu intentia penibil de transparenta de a primi un banutz, doi de pe la sponsori. In fine, multe alte bloguri de travel sunt plicticoase, fara har, la fel ca si autorii lor.

Imi aduc aminte si acum experienta de anul trecut a unui carciumar de la Vama Veche care a incercat si el o aroganta si a adus pe banii lui la mare un microbuz plin cu ceva autointitulati "bloggeri de travel" de care nu auzise nimeni. Bloggeri din aia cu treij' de vizitatori unici pe zi. Sa ii faca si lui un pic de cheag la carciuma de pe plaja ca fugea lumea de ea din cauza muzicii. Dintre onoratii bloggeri de travel pe care i-a adus jumatate n-au scris nimic. Cealalta jumatate au scris doar prostii plicticoase. Pe care le-au citit doar cei treij' de unici pe zi. Afacere proasta, riscul de a fi carciumar. Smile

Sa revenim la domnul Nastase.

Bloggerul de travel Adrian Nastase nu face parte din niciuna din aceste categorii. N-are posturi de tip "yola", ar fi si culmea. A calatorit suficient de mult incat sa stie ce conteaza. Descrierile lui sunt alerte, amuzante, are ochi bun pentru detalii.

Din cate am auzit, de la ultima tzeapa pe care si-a luat-o acum la inceputul anului cu Basescu&friends, adica 4 ani cu executare probabil ca urmatoarele cel putin 8 luni va face doar calatorii interioare. Adica va povesti despre calatoriile pe care le-a facut deja.

Sper ca schimbarea temporara a domiciliului sa nu ii afecteze frecventa cu care posteaza pe blog. Ar fi pacat. Pentru ca Adrian Nastase este un blogger de travel bun.

Comments

..mah, o iau ca pe o gluma

..mah, o iau ca pe o gluma dar daca pui link cu blogu lu nastase esti cel mai nashpa. stop! am zis!

initial nu pusesem link, da'

initial nu pusesem link, da' am primit plangeri din sala (vezi mai jos), ca nu e frumos sa vorbesc fara linkuri Smile

Tu zici sa-l scot? Laughing out loud

amintirile te chinuiesc

Mi se par foarte lame remarcele tale legate de amintirile tale din Vama Veche.
Am fost chiar vecini o vreme bună acolo și ai putut să îmi spui personal gândurile ce te măcinau...
E nasol să fii frustrat cu aer de intelectual.
Din fericire conceptul chill-out și muzica de la Pura Vida au atras pe cei sătui de gălăgia muzicală din restul locurilor din Vama Veche.Au venit mulți oameni faini care căutau altceva.
Pentru a-ți ajusta memoriile bloggerii de călătorii pe care îi iei tu la mișto au venit chiar la deschiderea barului, hostelului și tururilor, așa că nu au fost invitați să adune pe cei ce fugeau de muzică și nici nu scriu doar pentru prietenii lor imaginari cum faci tu.
Îți recomand să get a job că tot s-a deschis piața muncii și în Irlanda

Ce te face sa crezi ca ce am scris are legatura cu tine?

Ce te face sa crezi ca ce am scris are legatura cu tine? Oricat ar parea de ciudat nu toata lumea este preocupata de tine, nu esti chiar asa de interesant. Smile

Am pomenit eu ceva de Pura Vida (care in linii mari a fost o pata temporara de culoare ok in Vama Veche, chiar daca disonanta cu locul)?

Memoriile, cum le spui tu (de fapt e 'memoria', in lb. romana "memorii" inseamna un pic altceva, te mai interesezi tu) sunt personale si subiective, nu au nevoie sa fie 'ajustate' din exterior.

Eu scriu despre experientele mele, care nu iti apartin, la care nu ai participat si cu care esti liber sa nu fii de acord. De aceea nici nu dau nume in povestile mele, tocmai pentru a nu ii face pe altii sa li se umfle vreo vena si sa pateasca ceva, Doamne fereste. Daca tie ti se pare ca semeni cu vreun personaj din descrierile mele asta e proiectia ta, treaba ta, nu a mea, eu nu te pomenesc.

In rest iti multumesc pentru grija care mi-o porti si pot sa te linistesc ca imi este ok aici unde sunt.

Ne vedem la vara. Sau poate nu. Diferenta dintre noi doi este ca eu nu sunt obligat sa merg la Vama Veche. Iar daca merg o fac doar de placere si nu ca sa muncesc. Laughing out loud

Mulți dintre cei cu treizeci

Mulți dintre cei cu treizeci de cititori pe zi s-au simțit afectați de ce ai scris tu și mi-au atras atenția.
Nu știu de ce îți este greu să îți asumi responsabilitatea pe un neadevăr scris și o dai în diverse.

Mă rog, o să iau ce ai scris ca un demers tabloido-artistic prin care a trebuit să exagerezi și să distorsionezi realitatea ca să facă istorisirea mai interesantă. Păcat de atacurile gratuite de care credeai că nu o să afle nimeni.

Altfel abia aștept să reiau Pura Vida din Vama Veche. Eu nu o văd ca o muncă, oricum oricine e liber să își trăiască viața așa cum crede de cuviință.

Ziceam de munca apropos de

Ziceam de munca doar apropos de sugestia ta de a-mi lua un job. Smile

Ma bucur ca ne-am auzit si spor la ce mai faci.

Se baga la feed. se bagaa, se

Se baga la feed. se bagaa, se baga.

Se baga la feed. :) Pare sa

Se baga la feed. Smile Pare sa scrie in fiecare zi... o avea si el laptop acolo, la inchisoare. Totusi, de ce nu i-ai pus si lui macar un link aici? Laughing out loud

scuze, chiar nu m-am gandit

scuze, chiar nu m-am gandit la asta.

Am plecat cumva de la presupunerea (stupida, stiu) ca toata lumea stie blogul lui Nastase Smile

Am editat, s-a rezolvat cu linkul.

Misto :) Il bagam in feed.

Misto Smile Il bagam in feed. Totusi, de ce nu i-ai pus niciun link? Laughing out loud

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole