Skip to Content

Adrian Iovan

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Some like it hot

Cu siguranta dl. Adrian Iovan n-a fost un pilot obisnuit, din ala care nu stii ca exista, ci un rasfatat al atentiei presei.

Mi-l aduc aminte pe dl. Iovan din descrierile din presa ca pe un campion al deciziilor rapide. Si proaste. In cea mai celebra dintre ele, dupa cum stim a confundat un hotz care fugea de el cu un hotz care fugea spre el, ocazie cu care a si folosit pusca de vanatoare pe care o avea. Discutiile ulterioare mai mult au complicat lucrurile, degenerand in teme filosofice gen "daca impusti o persoana care se indeparteaza in fuga de tine mai e vorba de legitima aparare?"

Chiar daca a fost o legitima aparare mai pe de-andoaselea, decizia legal gresita a dlui Iovan de atunci multi au considerat-o una moralmente perfect justificata. Dl. hotz n-avea ce sa caute intr-o casa care nu ii apartinea si in care nu fusese invitat. Dl. Iovan a luat o decizie rapida (si legal gresita) stabilind astfel un binevenit precedent juridic pentru cei care au sansa de a avea in dotare o pusca de vanatoare si de a-i putea executa pe hotii care dau sa fuga. Au toata invidia mea, si mie imi plac mult armele de foc, momentan n-am niciuna.

Syndicate content


Smokers