Skip to Content

Adolf Hitler

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Pisici care seamana cu Hitler

In cazul in care nu stiati, ei bine, exista un site care are o nisa super-mega-ultra-nisata, ca sa zic asa. Are ca preocupare exclusiva...pisicile care seamana cu Hitler.

Chiar asa se si numeste, "catsthatlooklikehitler.com". Nu mi-e foarte clar ce se intampla de fapt acolo. Iubitori de pisici care vor sa faca misto de un personaj controversat din istorie? Admiratori secreti ai lui Hitler care vor in felul acesta sublimat sa iasa la lumina?

Der Untergang (2004)

A incerca sa vorbesti "cinstit" despre Adolf Hitler in zilele noastre e ca si cum ai sa vorbesti "cinstit" despre gripa in departamentul de marketing al unei fabrici de medicamente antigripale. E greu spre imposibil. Laughing out loud

Nu pentru ca Hitler nu ar fi fost un vizionar, un personaj gigantesc, care a facut istorie ci pentru ca, nu-i asa?, vae victis. Pentru Hitler si viziunea lui despre lume jocul s-a terminat prost iar cazurile acestea invingatorii iau tot. Inclusiv interpretarea trecutului.

Cu toate acestea Caderea este un film cinstit, in care regizorul Oliver Hirschbiegel incearca - atat se poate in lumea condusa de fostii adversari politico-ideologici ai lui Hitler - sa prezinte personajul principal si un pic din cei din jurul lui cat mai onest, cat mai autentic. Un Hitler cu multe accente umane, cu slabiciuni, cu ambivalente, sfasiat intre propria propaganda pe care si-a internalizat-o si a carei victima a devenit si realitatea dura. Germania asa cum se vede prin ochii catorva personaje care au condus-o 15 ani, pe marginea prapastiei.

Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii

"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii" este un intens traficat citat apocrif din Adolf Hitler. Nu stiu daca Hitler chiar a spus asta si mai ales ce-o fi vrut sa spuna cu asta.

Hitler a spus multe lucruri confuze, neinteligibile, activitate care i-a si adus (daca e sa privim acum in prezent oarecum pe nedrept) faima de vizionar.

Mi-am adus aminte de aceasta zicere a lui Adolf Hitler citind cum ca in Japonia o femeie si-a pierdut cinci degete de la un picior pentru ca un coleg a facut o gluma sinistra si i-a bagat acid in incaltaminte. De la acid femeia s-a ales rapid cu o gangrena iar medicii au usurat-o in final de cele cinci degete devenite problematice.

Syndicate content


Smokers