Skip to Content

Acesti prostanaci de care (nu) ne pasa

Mircea Geoana, fosta mare speranta a politicii romanesti in lupta cu hidra basesciana a iesit la suprafata de sub piatra sub care a stat ascuns in ultimii ani. Da, ati inteles bine, da, Mircea Geoana chiar el.

Cel alintat odinioara de bunicuta sa politica ca fiind Prostanacul, cel care a bagat in final in sant cel mai mare partid din Romania din prostia proprie, manipularile lui Vantu si abilitatea lui Basescu incearca sa o puna de un viral si sa isi promoveze noua pravalie politica. Sigur, asemanarea dintre partidul pe care il pastoreste acum Geoana si partidul pe care il pastorea la momentul cu Mihaela, dragostea mea e cam ca asemanarea dintre mesterul din Vitan care face masute din deseuri luate din gunoi si patronul grupului IKEA. Adica si unul si celalalt se ocupa cu mobila iar asemanarile se opresc aici.

Dl. Mircea Geoana canta azi maneaua durerii romanilor din strainatate carora le vor fi impozitati banii pe care ii trimit familiilor ramase in Romania. Impozitati conform noului cod fiscal, intrat in vigoare de la 1 ianuarie anul acesta.

Noul cod fiscal care este facut de Ponta (fostul prieten si coleg de partid al lui Geoana) si votat cu doua maini de presedintele Iohannis (cel ales de toti romanii din strainatate). Cod votat in final cam de toata menajeria politica din Romania.

Pe mine m-a impresionat pana la a nu-mi tihni micul dejun cum Geoana moare acum de grija romanilor din strainatate. Sigur, nu nu a murit de grija lor cand conducea destinele PSD-ului, cel mai mare partid din Romania, ca atunci era ocupat, insa acum, pentru ca partidul e microscopic si ii lasa mult timp liber, da, dl. Mircea Geoana e ingrijorat de nedreptatea care se face romanilor impozitandu-le banii pe care ii trimit in Romania.

Am doar cateva observatii pentru apelul emotional al "finantistului" Geoana:

1. Tehnic vorbind, banii aceia pe care unii romani din Romania ii primesc din strainatate sunt donatii iar donatiile sunt venituri pentru cei care le primesc. Daca donatiile sunt considerate venituri impozabile sau nu, asta tine de apucaturile fiscale ale fiecarui stat. Nu este ilegal, este cel mult discutabil dpdv etic sa impozitezi saracii care primesc bani de pe la neamurile risipite prin lume. Pentru ca domnului Geoana ii scapa esentialul, nu sunt impozitati romanii care trimit bani ci romanii care ii primesc. E ca in bancul ala care ii placea lui, depinde de care parte a donatiei te afli.

2. Donatiile reprezinta o zona alunecoasa care poate fi usor manipulata si abuzata. De exemplu zugravul pe care il angajez poate sa munceasca gratis pentru mine pentru ca ii place cum scriu eu rar pe blogul meu iar la sfarsit, pentru ca m-a incantat cu calitatea zugravelii eu pot sa ii donez niste banuti. Daca donatiile nu se impoziteaza atunci suntem amandoi, si eu si zugravul, in perfecta armonie cu legea si cu noi insine.

3. Un alt exemplu: strainii care merg sa isi manance pensia in Spania trebuie sa plateasca impozit pe pensia lor primita din tara lor pentru ca...este considerata venit al unui rezident spaniol. Pam-pam.

4. Ce facem cu romanii din Romania care isi ajuta loserii cu bani? Banii pe care parintii ii dau lunar odraslelor adulte care o freaca fara job sunt considerati tot venituri impozabile? Banii dati cu imprumut prietenilor si nerecuperati niciodata sunt considerati donatii impozabile? Dileme-dileme, domnule Geoana.

Si o ultima observatie, ca ma reintorc la micul dejun, tulburat atat de brutal de videoclipul domnului Geoana:

5. Cred ca pericolul real pentru romanii care trimit bani acasa ca statul roman sa le impoziteze acei bani este absolut nul.

Nu ma gandesc la scheme savante de optimizare fiscala (desi stim cu totii ca romanul s-a nascut poet) ci la simplul fapt ca orice roman care lucreaza in strainatate poate sa isi deschida in Republica Fiscala Romania un cont in banca pe numele lui si sa lase cardul in grija familiei. Astfel isi depune de care ori vrea bani in contul lui si cei de acasa scot cand au nevoie cat au nevoie.

Sau fix invers, isi deschide un cont in strainatate si lasa un card in plus celor de acasa.

Sta agentul ANAF rezemat de bancomat mestecand chewing-gum si jucandu-se cu catusele sau cum? Dupa stiinta mea in Romania nu este ilegal sa folosesti bancomatul. Sau nu inca. Smile

Eu ii urez domnului Mircea Geoana sa isi gaseasca un hobby care sa ii faca placere si care sa ii umple timpul pentru cu politica nu prea le are. Si salutari doamnei Mihaela. Apropos, tot asa bea sampanie, fara un motiv special?

ANAFU Akbar!

Comments

Post new comment

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | video_self