Skip to Content

"404 Page not found" pentru "/blog" si "/forum"

De curand am avut o experienta demna de Zona Crepusculara cu Drupal: aliasurile /blog si /forum au incetat sa mai functioneze.

O vreme am reusit sa imi pastrez calmul si sa investighez cauza problemei fara sonor. Smile

Am aflat ca de fapt dadeau un "404 Page Not Found" iar in tabela de aliasuri nu existau. Pana acum nu m-a interesat asta dar pare logic sa nu existe un alias creat de Pathauto.

Buuun.

Trecem la investigat site-ul Drupal.org, sursa principala de intelepciune pentru toti drupalistii din lume. Pe un forum am gasit ceva despre un conflict dintre .htaccess si subdomenii. Pe site-ul cu eroarea nu am subdomenii. Inca o posibilitate exclusa. Trecem la urmatoarea.

Mai ma joc putin cu .htaccess (instinctul imi spune ca problema ar fi de pe aici), ii mai injur un pic pe cei de la HostGator (chiar daca nu sunt acum de vina au fost in alte dati, asa ca merita injurati Smile ) apoi trec la experiente hardcore

Fac un script numit "bloguri" care sa afiseze ceea ce ar fi trebuit sa afiseze /blog. Merge dar e o carpeala infecta.

Apoi cineva ma provoaca pe chat la o discutie despre Basescu, nu pot rezista. Ian Basescu plus o eroare persistenta in site e un cocktail exploziv, adrenalina creste, telefoanele suna, eroarea persista.

Trec milimetric pe langa planul de a intra pe livechat cu indienii care fac customer-service pentru HostGator. Nu te ajuta niciodata, ca nu au cu ce, dar daca esti nervos nu se supara daca le vorbesti urat. Mai ventilezi, mai scade presiunea...

Dupa cateva ore de investigatii sunt pe punctul sa ma dau batut cand vad niste directoare numite "blog" si "forum" in root la site-ul buclucas. WTF?? Ce cauta astea in root?

Le redenumesc intr-un fel oarecare si ca prin farmec problema se rezolva.

Un modul sau o tema cretina (n-am mai stat sa mai investighez care) si-a varsat niste icre direct in root si a creat un conflict de nume. Simplu nu?

Cred ca e o buna invitatie sa fac curat prin root si sa fiu mai atent la cine ce cum unde instaleaza...

later edit:

Am descoperit ca nici formularul de contact nu mai functiona. Inainte insa sa intru in panica si sa imi reinstalez Drupalul am verificat daca nu cumva exista in root un folder numit "contact". Exista. L-am sters si formularul a reinceput sa functioneze ca prin farmec...

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole