Skip to Content

1 iunie

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

70 de ani de la executia Maresalului Antonescu

Astazi se implinesc 70 de ani de la executia Maresalului Antonescu. Sau asasinarea lui, daca consideram drept nelegitima puterea instalata in Romania care l-a ucis.

Unul dintre cele mai tragice personaje din istoria romanilor (ezit sa scriu "Romaniei" pentru ca astazi Romania nu mai este doar a romanilor...), controversat in timpul vietii, controversat dupa moarte, condamnat la uitare de oameni mici, romani sau venetici inainte de '89 si mai ales dupa.

Nu sunt nici istoric, nici militar asa ca n-am sa discut despre profesionalismul militarului Antonescu si nici despre calitatea deciziilor sale politice cat a fost la putere.

Ce este mai presus de orice tagada si rea-vointa este ca romanul Ion Victor Antonescu si-a iubit tara. Aia ciopartita, aia plina de straini, plina de politicieni corupti si in care domnea un rege-copil imbecil (care in final a si oferit-o pe tava rusilor fiind si decorat pentru asta de Stalin).

Syndicate content


Smokers